Menu Sluiten

Zuid-Limburg rit

Het wordt natuurlijk al een cliché, maar na twee jaar Corona was de 2022 editie van de Zuid-Limburg meeting eigenlijk wel heel snel klaar. Hij lag oorspronkelijk al klaar voor september 2020, maar toen mochten we door de Corona plotseling de grens naar België niet meer over, dus ging de meeting “in de opslag” en werd het in 2020 een rit die binnen de landsgrenzen bleef.

Dus nu Corona hopelijk geen roet meer in het eten zal gooien, gaan we in 2022 toch weer een stukje de grens over. Dit om toch een stuk Vlaamstalige België te “veroveren”, opgesloten in het Waalse Franstalige gebied.

Zoals al tientallen jaren starten we ook op 17 juli met koffie/thee en vlaai bij restaurant Aan De Meule op de weg van Beek naar Schimmert. We rijden dan via de Maas ten zuiden van Maastricht, Limburg uit en een stukje de Belgische Voerstreek in om natuurlijk weer in ons eigen Nederlandse Limburg te eindigen.

Zuid-Limburg is niet zo heel groot, maar we doen ons best om alle “alleen bestemmingsverkeer” en het inmiddels uitdijende gebied “verboden voor alles wat maar gemotoriseerd is”, te vermijden. Op zoek naar de “holle wegen”, idyllische slingerwegen en wat “heuvelklimmen” (sorry; heuveltjes-klimmen), wordt er natuurlijk genoeg ruimte ingepland om wat te eten en te drinken.

 

Zoals ook elke keer hebben we ons best gedaan om de weekenden met grotere wielerevenementen, communie-optochten en schuttersfeesten te omzeilen. Maar als je ze dan toch tegenkomt, gewoon even rustig de motor uit en genieten van deze folklore.

Dus plan de zondag, het weekend of nog ruimer om het weekend van 17 juli heen en schrijf je in voor de Zuid-Limburg meeting. Het liefst via het inschrijfformulier hieronder, maar indien dat niet lukt gewoon een emailtje naar Noud en Saskia .

Groetjes en hopelijk tot 17 juli,
Noud & Saskia de Lang
Tel 06 44 800 653