Menu Sluiten

18 augustus 2024 Frieslandrit

zondag 18 augustus 2024

De rit gaat eerst door het uitgestrekte Friese boerenland, daarna via de Meren en het beboste Gaasterland langs de  IJsselmeerkust met  de oude havenstadjes. Vooral het eerste gedeelte is heel rustig en je kunt  in korte tijd genoeg kilometers afleggen.

Het tweede gedeelte voert langs de verschillende oude vissersplaatsjes aan het IJsselmeer, waar het veel drukker is en je meer tijd nodig hebt om door de drukte heen terijden. In de toeristische plaatsen zijn veelal de leuke terrasjes overbezet.  Het is dus raadzaam om op de iets rustigere plekken te stoppen voor de lunch of een verfrissing. Verder worden er in de routebeschrijving twee leuke plekken aangegeven voor een picknick.

Net voorbij de Galmadammen aan het water van de Alde Karre of iets verder in het  Gaasterland waar, in de beboste omgeving, een prachtig veld is om te picknicken.

Indien je rond deze rit enkele dagen langer in Friesland wilt verblijven, adviseer ik om niet te lang te wachten met de reservering van je accommodatie. Het is hoogseizoen rond deze tijd !

Vertrek- en Eindpunt

Wegens een wijziging in de organisatie van Hajé Restaurants heb ik voor een nieuw en een heel spectaculair vertrekpunt gekozen:

Het Afsluitdijk Wadden Center – Afsluitdijk 1c – 8752 TP Kornwerderzand

Het centrum is heel gemakkelijk vanuit Friesland  en Noord Holland te bereiken, want het ligt pal aan de A7 en wordt aangegeven op de borden :

Afsluitdijk Wadden Centrum – Kornwerderzand – Afslag 14 a

Aankomst vanaf 09.30 uur. Daar  staat tweemaal koffie of thee met daarbij iets lekkers voor je klaar.

Start rit vanaf 10.15 uur.

De Friesland Rit is 125 km. lang en gaat via Harlingen – Bolsward – Workum – Koudum – Gaasterland – Stavoren – Hindeloopen – Workum – Makkum weer terug naar het Restaurant Skom van het Afsluitdijk Wadden Centrum.

Daar is dan onder het genot van één consumptie naar keuze alle gelegenheid om na te praten.

Indien je je vóór  20 juli a.s. inschrijft,  een mooi herinneringsschildje, daarna indien voorradig.

Inschrijfformulier

Met onderstaand formulier kun je je inschrijven voor bovenstaande meeting.

TIP voor leden van de TSC: Indien je ingelogd bent worden onderstaande velden zoveel mogelijk voor je ingevuld met jouw gegevens!
Indien de automatisch ingevulde gegevens niet meer kloppen dan kun je hier wijzig profiel jouw gegevens aanpassen voor toekomstig gebruik.

Lid
Geen lid

Kosten

Kosten basis-activiteit per persoon


Voorwaarden:
 • Deze tourtocht is recreatief en geheel op eigen risico; de TSC/CTH/SCN/TRCH - evenals de organisatie - kan niet aansprakelijk worden gesteld voor directe of indirecte schade en verkeersovertredingen die onverhoopt opgelopen worden tijdens deze rit.
  De chauffeur is verplicht te voldoen aan alle wettelijke eisen zoals geldige APK en autoverzekering.
  Van de chauffeur wordt verwacht alle wettelijke verkeersregels volgens de geldende Wegenverkeerswet 1994 in acht te nemen.
  Zonder deze wettelijke vereiste punten is deelname niet mogelijk.
 • Tijdens de rit worden foto's gemaakt die in het Clubblad The Spitfire dan wel op de site en/of Facebook van de organisator en/of TSC worden gepubliceerd.
  Indien een deelnemer (m/v) tegen een dergelijke publicatie bezwaar heeft, wordt hij/zij verzocht dit vóór aanvang van de rit aan de organisator bekend te maken.
 • Ik ga akkoord met het gebruik van de door mij ingevulde gegevens t.b.v. de organisatie van dit evenement.
Ik ga akkoord met bovenstaande voorwaarden