Menu Sluiten

Als de dynamo niet goed meer werkt, dan wordt de accu niet meer goed bijgeladen en merk je dat aan het steeds slechter functioneren van de elektrische accessoires zoals verlichting of ruitenwissers.

Ook kan de auto gaan haperen tijdens het starten, of de multiriem of de v-snaar begint lawaai te maken.  En blijft je acculampje branden?  Dan is het zeker tijd voor actie!

Bijkomend probleem is als de dynamo niet meer bijlaadt, dat de startmotor ook geen stroom krijgt en daardoor niet meer functioneert. En het aandrukken van een Spitfire begint al snel te vervelen.
Dus hoe werkt nou zo’n dynamo en hoe werkt zo’n startmotor?

Bij BOERKAMP Auto-Electriciteit in Deventer zoeken ze de oorzaak en verhelpen ze deze problemen.

Ze testen eventueel de dynamo en of startmotor, kunnen deze repareren, reviseren of een nieuwe leveren en monteren.

Gert Maat, eigenaar van Boerkamp, neemt ons die dag mee in de geheimen van de dynamo en startmotor.

Bijvoorbeeld wat zijn de verschillen tussen een gelijkstroom- en wisselstroomdynamo? Waarom wordt op de vroege types een gelijkstroom- en op de latere types een wisselstroomdynamo gebruikt?

Wel eens gehoord van een diodebrug, koolborstels, een anker (niet voor een schip)? Op deze dag wordt het ons allemaal door Gert uitgelegd.

Ook voor niet techneuten zal dit een bijzonder interessante dag worden.

Jullie zijn welkom vanaf 10.00 uur, koffie met lekkers staan dan klaar.

Om 11.00 uur begint Gert met uitleg over de dynamo’s.

Tegen 12.30 zijn er uiteraard weer de broodjes met kroket.

Daarna zal het programma vervolgd worden met als onderwerp de startmotor.

Opgeven uiterlijk voor 16 september 2024. Duidelijk aangeven met hoeveel personen je komt (i.v.m. de lunch).
Minimaal aantal deelnemers 25 personen. Zijn er niet genoeg aanmeldingen, dan zal de TAC de meeting niet door laten gaan.

Tot dan bij:
Boerkamp Auto-Elektriciteit B.V.
Dordrechtweg 7
7418 CH  DEVENTER!

Namens de TAC,

Reinder Douwes

reinderdouwes@ziggo.nl

In deze nieuwsbrief vindt u:

  • De agenda en het machtigingsformulier voor de Algemene Ledenvergadering op 24 maart 2024 in het Austin Healey museum te Vreeland
  • De paasbrunch met middagrit op 31 maart
  • De Interactieve Sleutel Dag op 21 april

Klik op hier om deze te lezen.

De Dutch  4  , bekend als Club Triumph Holland, Stag Club Nederland, TR Club Holland en de Triumph Spitfire Club (ook uit Holland) zijn weer bijeen geweest om na het Evenement 100 jaar Triumph onze jaarlijkse terugkerende DNTD weer te gaan organiseren.

Deze 29e editie gaat opnieuw gehouden worden bij “Boerengoed” in Enspijk waar we in 2022 ook zijn geweest. Waar wij de vorige keer in Covid tijd tegenaan liepen is niet veranderd: ons evenement is te groot voor vele locaties of de locaties zijn te duur voor ons. Wij keken natuurlijk ook naar een mooi en slecht weer scenario, iets wat niet overbodig is met ons klimaat en alle wisselingen daarin. Uiteraard is ook voldoende parkeer gelegenheid voor onze oldtimers een belangrijk aspect en het allerbelangrijkste….een goede catering; al deze ingrediënten zijn in Enspijk ruim aanwezig.

Voor het programma op deze mooie dag klik hier

De DNTD zal dit jaar met een thema zijn; voor 2024 hebben wij gekozen voor het thema “Rally”. Denk hierbij aan film, lezingen of leuke verhalen. Wij gaan daarvoor binnen onze 4 clubs op zoek naar Rally oldtimers en deelnemers hiervan. Wij hopen met hulp van jullie hiermee een mooie line-up te kunnen realiseren. Lijkt je dit leuk, geef je dan op bij de Events van je eigen club; wij hopen op vele reacties.

Over het programma voor de DNTD wordt steeds meer duidelijk. Je kunt je nu opgeven voor de kofferbak verkoop. Tenslotte heeft iedereen wel wat liggen om te verkopen. Deze kofferbak verkoop zullen wij op het terrein gaan centreren. Klik hier om je alvast op te geven

Wij hopen weer op veel gezelligheid en vele Triumph liefhebbers.

Beste vrienden en vriendinnen van de TSC,
Van uit de Events en enkele andere Spit-enthousiastelingen is er geopperd om dit jaar met onze club deel te nemen aan de British Auto Jumble te Waalwijk. Dat lijkt ons een goed idee.
Wat houdt dit evenement in?
De British Auto Jumble is van oorsprong een kofferbakverkoop van onderdelen en andere auto gerelateerde items zoals boeken, modellen, kleding en etc.
Maar ook om de Britse automerkenclubs een podium te geven.
Zijn er leden onder ons die als vrijwilliger met hun voertuig hieraan willen deelnemen? Dit evenement vindt plaats op 23 juni 2024 te Waalwijk en het zal de 25ste editie worden.
Het zou ook leuk zijn als wij met wat variatie aan modellen daaraan kunnen schuiven. Zo ja! Meld je dan even aan op het volgende emailadres: hogers49@hotmail.com. Niet te lang wachten, want dan kan ik de benodigde ruimte voor ons laten reserveren.
Met de vr.gr. Theo

Datum
23-6-2024
Tijd
10:00 – 17:00
Locatie
Lido Park, ingang Vijverlaan, Waalwijk

Het publiek heeft toegang vanaf 10.00 uur

Beste vrienden en vriendinnen van de TSC,

Vanuit de Events en enkele andere Spit-enthousiastelingen is er geopperd om dit jaar met onze club deel te nemen aan de British Auto Jumble te Waalwijk. Dat lijkt ons een goed idee.

Wat houdt dit evenement in?

De British Auto Jumble is van oorsprong een kofferbakverkoop van onderdelen en andere auto gerelateerde items zoals boeken, modellen, kleding en etc. Maar ook om de Britse automerkenclubs een podium te geven.

Zijn er leden onder ons die als vrijwilliger met hun voertuig hieraan willen deelnemen? Dit evenement vindt plaats op 23 juni 2024 te Waalwijk en het zal de 25ste editie worden. Het zou ook leuk zijn als wij met wat variatie aan modellen daaraan kunnen schuiven. Zo ja! Meld je dan even op het volgende e-mailadres: hogers49@hotmail.com. Niet te lang wachten want dan kan ik de benodigde ruimte voor ons laten reserveren.

Met de vr.gr. Theo

Vierentwintig clubs van Engelse oldtimers organiseren samen een
unieke beurs. Alle clubs zijn vertegenwoordigd met een eigen stand
en de leden van de clubs verkopen op tafels hun overtollige onderdelen.
Auto’s, onderdelen, (vintage) kleding en accessoires en nog
heel veel meer wordt – ook door commerciële handelaren – te koop
aangeboden.

Kom ook naar de Expo in Houten op
Zondag 27 oktober 2024
van 10:00 tot 16:00

Entreeprijs € 6,= p.p. Tickets via www.britishcarclubday.com (vanaf 01-09-’24)

Klik hier voor de flyer