Menu Sluiten

Sleutelweekend

3e Interactief Sleutel Weekend Olst

21 en 22 april 2018

Hennig an maar dom vedan.

Na de successen van de vorige sleutelweekenden in Olst heeft de TAC besloten om op 21 en 22 april 2018 wederom een ISW te organiseren.
Jullie zijn dan ook van harte welkom in Olst bij Autobedrijf Timmer om er een leerzaam en gezellig weekend van te maken.
Net als voorgaande jaren staat sleutelen en leren voorop. De TAC zal je adviseren en als het nodig is ook hulp bieden bij het vernieuwen van bepaalde onderdelen of het verhelpen van een probleem aan je Spitfire of GT6.
We gaan het weekend dit jaar iets anders indelen. Naast een aantal vast terugkerende onderwerpen, zullen er ook workshops en/of lezingen gegeven worden. Het programma/indeling staat nog niet geheel vast i.v.m. de beschikbaarheid van mensen.

Wat er zeker behandeld gaat worden is:
Elektronische ontsteking
Marco gaat uitleggen hoe het ontstekingssysteem van de Spitfire werkt. Hij zal een aantal veel voorkomende storingen in het systeem behandelen en aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleggen. Ook is het mogelijk om door hem een elektronische ontsteking te laten monteren. Dit is alleen mogelijk als je dat van te voren kenbaar maakt aan Marco, zodat hij de juiste onderdelen bij zich heeft.

Stoelbekleding
Een nieuw onderwerp is het bekleden van de stoelen. Velen zouden graag hun eigen stoelen willen voorzien van nieuwe bekleding en foam, maar zien hier echter tegenop. Wij laten zien dat het prima te doen is en aan de hand van diverse tips en handigheden zullen wij jullie hier graag bij helpen. Staat het bekleden van je stoel hoog op je to-do-lijst, dan is dit de uitgelezen kans om het samen met een TAC lid te doen. Geef dit ruim van te voren door aan Geert en zorg ervoor dat je de juiste onderdelen bij je hebt.

Schokbrekers
Een terugkerend onderwerp is het vervangen van schokbrekers en veren. Met name hoe je dit op de juiste maar vooral veilige manier kan doen. Geef op tijd aan Geert door of je hiervan gebruik wilt maken en overleg over de benodigde onderdelen.

Elektrische installatie
Ook dit is een nieuw onderwerp. En dit zullen we behandelen omdat velen van jullie onbekend zijn met de begrippen stroom, spanning en weerstand. Het zal in twee gedeeltes behandeld worden. Een stukje theorie waarin de V4 meting uitgelegd wordt. Dit is een methode waarbij je vrij eenvoudig elektrische storingen kunt opsporen. Ook zullen we de wet van Ohm behandelen.
Het tweede gedeelte zal een praktisch gedeelte zijn. D.m.v. een proefopstelling zullen we laten zien hoe e.e.a. in de praktijk werkt en welke problemen je tegen kunt komen en oplost.

APK en afstellen motor
Een onderwerp waar ieder jaar toch weer behoefte aan is. We gaan uitleggen wat de (vernieuwde) regels van de APK inhouden en hoe je je thuis daar al goed op kunt voorbereiden. De auto komt aan de viergastester om de uitlaatgasemissies te controleren en aan de hand daarvan een diagnose te stellen. Dit onderwerp is Geert zijn stokpaardje en hij zal er alles over vertellen.

Uitlijnen auto
Het uitlijnen van de auto is vaak een ondergeschoven kindje. Terwijl er niets zo belangrijk is als een goede uitgelijnde auto. Aan de hand van een PowerPoint presentatie zullen we jullie uitleg geven over de begrippen toe-/uitspoor, camber (wielvlucht) en caster (naloop) en wat dit voor invloed heeft op het weggedrag.

Koelsysteem
Iedere Spitfire rijder heeft, of zal er nog mee te maken krijgen…. Koelproblemen. Die Shitfires lopen altijd te warm, maar waar ligt dat nu aan? We nemen jullie mee in de wereld van het koelsysteem. Hoe is de werking, wat zijn de zwakke punten en hoe los je het op?

Spaakwielen
Henk zal zich met onderwerp bezig gaan houden. En zal uitleg geven over het richten van de spaakwielen. Mocht er iemand zijn die problemen heeft met trillingen en/of onbalans, wat door normaal balanceren niet op te lossen is. Laat het ons weten en Henk zal het proberen op te lossen.

Overige klussen
Als de tijd er voor is, zullen we alle andere voorkomende problemen die jullie aanvragen proberen te behandelen c.q. op te lossen. Geef dit van te voren en op tijd door aan Geert. Uiteraard is alle hulp dit weekend gratis. Eventuele benodigde onderdelen moet je zelf meenemen, of van te voren contact opnemen met Geert zodat dit besteld kan worden.
Wel is het de bedoeling om je eigen gereedschap mee te nemen.

Dames
Als er dames zijn die het leuk vinden om een alternatief programma te volgen is dat mogelijk. Petra kan eventueel op beide dagen een creatieve workshop geven. Er worden dan kaarten gestempeld.
Wil je hier gebruik van maken geef dit dan door aan Petra (petra@autobedrijftimmer.nl). Er zijn hier geen kosten aan verbonden.

Tour de Salland
Mocht alle informatie en techniek je even de neus uit komen, maak dan gebruik van onze mooi rondrit. Er zal een routebeschrijving beschikbaar zijn. Dit is een route van ongeveer 1,5 uur door ons mooie Sallandse IJssellandschap.

Deelname
Uiteraard is de deelname van alle TSC-leden geheel gratis. Zowel de zaterdag als de zondag staat de koffie vanaf 10.00 uur klaar (met lekkers!). Tussen de middag zijn er weer de bekende broodjes kroket, ham of kaas.

Op zaterdag breien we er om 17.00 uur een eind aan en rijgen we knorretje aan het spit (draaispit dit keer). Dit zal op dezelfde manier gebeuren als afgelopen jaar, daar het toen een groot succes was.

Voor deze maaltijd rekenen wij € 15,= p.p. Dit is inclusief salades, stokbrood, sausen e.d. Consumpties zijn € 0,50 p.st.

Voor overnachtingen op een camping of bij B&B adres is er wederom een lijst beschikbaar (op te vragen bij petra@autobedrijftimmer.nl).
Op zondag worden jullie rond 16.00 uur verwacht op “oe eig’n kökn an te goan” (of te wel dan zwaaien we jullie uit).
Inschrijfformulier : Vul deze volledig en duidelijk in (met name met hoeveel personen en op welke dagen we jullie mogen begroeten en wel/geen BBQ).
Betalingen voor de BBQ moeten maximaal 7 dagen van te voren op onze rekening staan.
Ook mensen die alleen overdag willen komen moeten een inschrijfformulier invullen. Dit i.v.m. de lunch.
Het weekend vindt plaats bij Autobedrijf Timmer, Rijksstraatweg 14 Olst.
Tot het ISW!!!

 

 

Geert Timmer
geert@autobedrijftimmer.nl

(0570)561451 (zaak bijna altijd)
(0570)561981 (thuis heel soms)