Menu Sluiten

4e Interactief Sleutel Weekend Olst

Veur de zoveulste keer mar weer.

De 4e keer alweer? Jazeker de 4e keer alweer. Dit jaar iets later in het seizoen, door de vele feestdagen in april en mei. Dit jaar gaan we op 18 en 19 mei 2019 weer bij Autobedrijf Timmer in Olst een interactief sleutelweekend houden. Jullie zijn allemaal uiteraard weer van harte welkom.

In 2019 gaan we het anders aanpakken. Uiteraard het leren en sleutelen komt dit weekend op de eerste plaats, maar de zaterdag staat dit jaar in het teken van demo’s en presentaties. De zondag hebben we uitgeroepen tot de sleuteldag. Dan gaan we de technische problemen, die jullie met de auto hebben, proberen op te lossen.

De demo’s en presentaties voor zaterdag zijn:

Achterremmen de- en monteren

Steven, ons nieuwste TAC-lid gaat aan de hand van een demonstratie uitleggen hoe de achterremmen werken. Hij gaat door middel van een gedemonteerde achteras laten zien hoe de remmen werken, het een en ander gede- en monteerd en afgesteld moet worden. Wil je zelf een keer je achterremmen controleren, dan is het zeer nuttig om deze demonstratie te volgen.

Vervolg Elektro

In navolging op vorig jaar zal Jan Slagter, ook een nieuw TAC-lid, ons meenemen in de geheimen over elektriciteit. Na vorig jaar de basisbegrippen spanning, stroom en weerstand te hebben behandeld, gaat hij ons dit jaar meenemen in de magische wereld van het schema lezen. Aan de hand van allerlei voorbeelden en schema’s zal hij ons uitleggen hoe stroom en spanning door onze auto heen lopen. Tevens zal hij de meest bekende c.q. beruchte storingen aan de hand van het schema uitleggen en leren hoe deze te verhelpen zijn. Laten we eerlijk zijn, iedereen heeft weleens iets dat niet werkt en waar we ons helemaal de blubber naar zoeken. Na deze presentatie kun je een heleboel dingen zelf oplossen.

Carburateurs reviseren en afstellen

Na het succes van vorig jaar zal Marco Pieterse ons laten zien wat er komt kijken bij het reviseren van een carburateur. Hij zal laten zien hoe je de gasklepassen, sproeiers en naalden vervangt en het geheel afgesteld moet worden. Aan het eind van de dag heeft dit onderwerp geen geheimen meer voor je.

Differentieel

Wij hebben Arthur Denzler bereid gevonden om ons in te wijden in de geheimen van het differentieel. Altijd een lastig onderwerp. Onbekend maakt onbemind. Arthur zal ons laten zien wat de meest voorkomende problemen met het differentieel zijn, hoe deze verholpen kunnen worden en hoe het e.e.a. qua revisie in zijn werk gaat. Na het differentieel door hem te laten reviseren zijn we af van alle nare bijgeluiden uit de achteras.

Carburateurs of elektronische injectie

Gerben Timmer (de zoon van) gaat een presentatie houden over het ombouwen van carburateurs naar elektronische injectie en elektronische ontsteking. Hij heeft het afgelopen jaar zijn eigen GT6 volledig omgebouwd. Alle problemen die hij hierbij tegen is gekomen worden behandeld in zijn presentatie. Tevens zal hij alle voordelen en/of nadelen benoemen. Deze presentatie is misschien niet voor iedereen geschikt, maar voor de pure techneuten wel zeer interessant.

Uitlaatgassen en ademhaling van de motor

Geert Timmer zal ons meenemen in de mysterieuze wereld van de auto-uitlaatgassen. Wat gaat er aan gassen in en wat komt er weer uit? De samenstelling van de gassen bepaalt of de verbranding in de motor goed is gelukt, waardoor je optimaal vermogen van je motor krijgt. De volgende onderwerpen zullen behandeld worden: Koolmonoxide, kooldioxide, koolwaterstoffen, lambdawaardes en zuurstofgehalte en uitlaatgassen.
Door alle waardes goed te kunnen interpreteren weten we wat er gebeurd in de motor.

Stoelbekleden

Het is even afwachten of er tijd en/of gelegenheid voor is. Indien mogelijk gaan we jullie leren hoe je zelf je stoelvulling en de stoelhoezen kunt vervangen. Op zich is dit geen moeilijke klus, maar vereist het wel de nodige nauwkeurigheid en precisie. Als er tijd en gelegenheid voor is, zal Geert Timmer jullie dit uitleggen.
Wil je je stoelbekleding vervangen hebben geeft dit dan voor 11 mei a.s. door aan geert@autobedrijftimmer.nl .

Uiteraard gaan we aan het einde van de zaterdag gezellig met elkaar een hapje eten. Uiterlijk 17.00 uur houden we op met het technische gezeur en gaan we lekker met z’n allen BBQ-en. Voor deze maaltijd rekenen wij € 15,= p.p. Dit is inclusief salades, stokbrood, sausen e.d. Consumpties zijn € 0,50 p.st.

Zondag

De zondag hebben we uitgeroepen tot een ouderwetste sleuteldag. Heb je problemen met je Spit of GT 6? Wil je motor afgesteld hebben en/of elektronische ontsteking gemonteerd hebben? Op zondag is dit allemaal mogelijk.

Heb je problemen en/of wensen, maak dit dan uiterlijk voor 11 mei bekend aan geert@autobedrijftimmer.nl. Dan gaan we die dag proberen jou weer technisch op weg te helpen.

Deelname

Uiteraard is de deelname voor alle TSC-leden geheel gratis. Zowel de zaterdag als de zondag staat de koffie vanaf 10.00 uur klaar (met lekkers!). Tussen de middag zijn er weer de bekende broodjes kroket, ham of kaas.

Voor overnachtingen op een camping of bij B&B adres is er wederom een lijst beschikbaar (op te vragen bij petra@autobedrijftimmer.nl).

Op zondag word het uiterlijk 16.00 uur “tiet om noar oe eig’n huus an te goan (oftewel dan zwaaien we jullie uit).

Vul het inschrijfformulier volledig en duidelijk in OOK als je alleen overdag komt, i.v.m. broodjes. Het is zonde om eten weg te moeten gooien!

Opgeven kan tot uiterlijk 11 mei 2019!

De reservering van de BBQ is pas definitief als we de betaling ontvangen hebben.

Het weekend vindt plaats bij Autobedrijf Timmer, Rijksstraatweg 14 Olst.

Tot het ISW!!!

Namens de TAC,

Geert Timmer
geert@autobedrijftimmer.nl
(0570)561451 (zaak bijna altijd)
(0570)561981 (thuis heel soms)