Menu Sluiten

Sauerland Club meeting

Meerdaagse Triumph Spitfire Club Meeting

Tijdens de laatste ALV werd het al even aangestipt, toen nog wel een beetje voorbarig, maar het gaat er nu toch echt van komen : We organiseren in 2020 een meerdaagse meeting voor alle Clubleden!!

Wij  zijn :  Carien en Jan de Jong en Jan Deen.

Waar gaan we heen : Winterberg – Sauerland – Duitsland

Wanneer                   :  zondag 14 juni 2020 t/m woensdag 17 juni 2020

Afgelopen maand juni zijn wij op verkenning geweest in het Sauerland. We hebben in het  hotel geslapen, gegeten en gedronken en wij vonden het er prima voor elkaar. Eenvoudige maar zeer schone kamers in een rustige omgeving. Het hotel ligt op ongeveer 3 km. van de stad Winterberg. Ook hebben wij enkele routes nagereden en gecontroleerd en foutjes eruit gehaald. En we zijn dus enthousiast teruggekomen. We hebben het verzoek van de voorzitter gekregen om nu reeds een vooraankondiging van deze meeting in ons clubblad te schrijven.

Wat zijn we van plan ?

Zondag 14 juni – de deelnemers vertrekken vanuit hun woonplaats en rijden dan over de snelweg richting Hagen. Daar verlaten we de snelweg en zien dan ons herkenningspunt – de V8 – straaljager ! Dit is de startplaats  van een 110 km lange route binnendoor langs de rivier de Lenne richting Winterberg.  

Maandag 15 juni – een mooie rit over de Hoch Sauerland Route naar de Eder See. We rijden om het meer en bezoeken het Slot Waldeck. Van hieruit een mooi panorama overzicht over de Eder See. In de omgeving en aan het meer er is volop gelegenheid om te lunchen of te picknicken. Daarna een bezoek aan de stuwdam.

Dinsdag 16 juni – een dag voor elk wat wils. Er zijn twee routes beschikbaar, een van ongeveer 40 km en de ander is ruim 70 km. Twee ritten met start en finish in Winterberg.

Voor diegenen die willen wandelen, ook hiervoor ligt een route klaar van 6 a 7 km. Of wil men ’s morgens uitslapen en daarna wat rijden – pak dan de kleine route – , of ’s morgens een tochtje rijden – pak dan de grote route-  en ’s middags winkelen in Winterberg en/of een terrasje pakken. Het is allemaal mogelijk, er is niets gepland.

Woensdag 17 juni – einde van het arrangement. Eerst kan men nog via een prachtige route terug rijden richting Hagen en daarna de autobaan richting Nederland pakken.

Hotel

We verblijven in het Hotel Resort Winterberg, 3 kilometer buiten Winterberg. Parkeerplaatsen zijn volop aanwezig op het terrein van het hotel, dus veilig.

Bij de receptie wordt Nederlands gesproken en ook voor de meeste obers/serveersters is Nederlands geen probleem !

Er zijn kamers beschikbaar op de eerste etage – bereikbaar per trap. Tevens zijn er beperkt kamers beschikbaar die per lift te bereiken zijn. En voor diegenen waarvoor een aangepaste kamer gewenst is, zijn er drie kamers op de begane grond beschikbaar. Deze kamers zijn voorzien van steunen en handgrepen en in de douche is bv een krukje beschikbaar.

Maaltijden

’s morgens wordt er een uitgebreid lopend ontbijt geserveerd en ’s avond is er een heerlijk warm en koud buffet beschikbaar. Soep – salades – vlees – vis – aardappeltjes – italiaans – rijst – fruit en een lekker toetje toe. Gewoon eenvoudig maar overheerlijk !

Ook is er een lunchpakket beschikbaar.

Kosten


U verblijft in het hotel in een twee persoonskamer met twee losse bedden op basis van half pension. Dus inclusief ontbijt en dinners. Het arrangement is voor minimaal twee nachten, maar dat vinden wij wel erg kort en wij adviseren dus drie nachten.

U betaalt per persoon per nacht  € 44,50. Daar komt nog bij € 2,50 per persoon per nacht toeristenbelasting. Dat is dus € 47,00 samen x 3 nachten = € 141,00 per persoon.

Verder berekenen wij nog € 5,00 per persoon voor de onkosten die wij gemaakt hebben en nog zullen maken, bedrag is gelijk aan het inschrijfgeld voor alle andere meetings.

Een dag verlengen is mogelijk – donderdag terug – komt er € 47,00 bij.

Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar en kosten € 15,00 per nacht extra.

Lunchpakketten worden voor U klaargemaakt en kosten € 7,50 per persoon, maar er zit zoveel in – wij Hollanders kunnen er met z’n tweeen gemakkelijk de buikjes van rond eten!

Drankjes zijn exclusief en worden bijgeschreven op het kamer nummer.

Tot slot

Deze meeting is uitsluitend toegankelijk voor leden van de Triumph Spitfire Club !

Waarom maandag t/m woensdag ? Omdat je vrijdag niet door het Ruhrgebied wil rijden. Files maken het rijden dan heel onplezierig. En op zondagmorgen is het een genot !

Het weekend gaat zeker door ! Ongeacht het aantal deelnemers.

Dit is de eerste aankondiging van de Sauerland Rit. In de komende clubbladen vind U meer informatie over het inschrijven en het reserveren van de kamers etc. Ook op de TSC site en Facebook van TSC komt de nodige informatie.

Maar denk je nu al – lijkt me leuk – ik ga mee – geef dan al vrijblijvend een berichtje aan de contactpersoon. Het verplicht je tot niets, maar wij kunnen dan in het contact met hotel al aangeven hoeveel kamers we denken nodig te hebben.  De definitieve opgave en reservering voor deze meeting is dan in februari 2020 – na de ALV – .

contactpersoon is – liefst per mail –   Jan Deen – deen.bros@planet.nl

We hopen dat we vele leden een plezier doen met dit uitstapje !

Carien, Jan en Jan.