Menu Sluiten

Noorwegenrit

Noorwegen in eigen klassieker 11 – 21 juni 2023

Door de oprichting van een nieuwe veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand  is er een comfortabele mogelijkheid ontstaan om vanuit Nederland met je klassieker in Noorwegen te komen. En van die mogelijkheid willen we graag eens gebruik maken in juni 2023!

Het plan is om een rondreis te gaan maken met een groep klassieker eigenaren in het zuidelijke deel van Noorwegen. De veerbootovertocht met overnachting, alle hotels met ontbijt en diner/buffet ’s avonds zijn bij de reissom inbegrepen. Iedere dag verplaatsen we zo’n 200- 250 km. Onderweg kan eenieder genieten van het natuurschoon, cultuur snuiven naar keuze of een museum of stad bezoeken. Er wordt een uitgebreid routeboek samengesteld met allerlei toeristische informatie voor onderweg, mooie routes die de drukste wegen zoveel mogelijk vermijden en natuurlijk de exacte plaats van het volgende hotel. ’s Avonds zien we elkaar dan weer in het hotel bij het avondeten en kunnen sterke verhalen worden uitgewisseld. Overdag is het vrijheid blijheid.

Peter Muller (Holland – zuid Noorwegen trip, spreekt Noors) en Arthur Denzler (techneut) hebben het initiatief voor deze reis genomen, e.e.a. onder de professionele begeleiding van Trolltravel, waarmee de reissom verzekerd is.

De reis ziet er concreet als volgt uit:

Zondag 11 juni vertrek Eemshaven – Kristiansand (bootreis duurt 18 uur)

Maandag 12 juni: Kristiansand – Sandnes

Dinsdag 13 juni: Sandnes – Alversund

Woensdag 14 juni Alversund – Stryn

Donderdag 15 juni Stryn – Lom, in deze route naar keuze de Trolstigen

Vrijdag 16 juni Lom – Gol

Zaterdag 17 juni Gol – Oslo

Zondag 18 juni: Oslo (de hele dag tijd om Oslo te bezoeken)

Maandag 19 juni: Oslo – Vradal

Dinsdag 20 juni: Vradal – Kristiansand

Woensdag 21 juni: aankomst Eemshaven

Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor deze reis, dus mocht je belangstelling gewekt zijn, laat het ons weten. De reissom is 1975 euro per persoon (op basis van een 2-persoons kamer). De enig kosten die er nog bijkomen zijn: kosten voor de veerpontjes in de route, benzine, de eventuele lunch overdag, en je vertering aan de bar ’s avonds. Voor meer informatie: Arthur Denzler 06-44790974  arthur.denzler@planet.nl of Peter Muller 06-18753165.