Menu Sluiten

Memorial Maus Gatsonides Rally

De Memorial Maus Gatsonides Rally is al vele jaren een belangrijk en gewaardeerd evenement van de TR Club Holland. Een echte rally met meerdere klassen,

gatso-1954

zowel voor de meer ervaren klassieke rallyrijders als voor de minder ervaren en zelfs ‘beginnende’ deelnemers. De naam van de rally is verbonden met de in 1998 overleden Maus Gatsonides. Maus Gatsonides was Nederlands bekendste rallyrijder. Zo won hij in 1953 met een Ford Zephyr de Rally van Monte Carlo. Daarnaast heeft hij ontzettend veel betekend voor de Triumph in Nederland. Zo was hij fabrieksrallyrijder voor de Standard-Triumph fabriek in de jaren 50 en oprichter van de eerste Nederlandse TR-club.
Op veler verzoek stellen wij dit jaar deze rally open voor ook andere Standard Triumph modellen dan alleen de TR. Zo zijn de ‘Mayflowers, Heralds, Spitfires, Southern Cross, Gloria’s en de Stags’ allemaal van harte welkom dit jaar (en natuurlijk alle andere Triumph en Standard modellen).
Voor iedereen in ieder geval een fantastische ervaring. Het is een combinatie van heerlijk rijden in de Triumph op vaak onbekende weggetjes op basis van diverse kaartleessystemen. De een wat makkelijker dan de andere, maar altijd voor iedereen goed te doen. Vergeet dus niet dat de navigator straks de baas’ is in de auto en niet de bestuurder met de rechtervoet op het gaspedaal! Het gaat bij de klassieke rittensport namelijk niet om de snelheid.
Naast de doelstelling dat wij vooral een heel mooie en plezierige rit organiseren, zit er natuurlijk wel een duidelijk competitie element in. Uiteindelijk kan er maar één winnen……(en dat zijn echt niet altijd dezelfde…..).
Deze rally geeft equipes de gelegenheid om zich te meten met elkaar en om gezellig op een competitieve manier te genieten van de Triumph. Dit jaar wordt de “Maus” verreden op 8 oktober 2016. De startlocatie zal dit jaar liggen in Putten en het inschrijfgeld bedraagt evenals voorgaande jaren € 135,00 per equipe

schildje MMG ritHet uitzetten van de routes voor de sport- en touringklasse is dit jaar in handen van de stichting Rally Control i.s.m. een team vanuit de TR Club. Er zal een ochtendtraject en een middagtraject worden verreden met aan het eind van de dag nog een echte ‘special’. ’s-Avonds uiteraard het welverdiende diner met de prijsuitreiking.
Welke klasse je ook kiest, de Memorial Maus Gatsonides Rally belooft weer een geweldig evenement te worden, sportief maar vooral ook gezellig met dit jaar dus veel Triumphs bij elkaar. Een klassiek Triumph evenement wat je niet mag missen. Zet alvast in de agenda; 8 oktober 2016.
namens organisatie MMG Rally,
mail adres : Mail Jaap Sanders

Voor meer informatie en om je in te schrijven:  Website TR Club