Menu Sluiten

Limburgrit, max. 40 auto’s

Zuid-Limburg Meeting 2020 (update 6 augustus)

In dit toch op zijn zachts gezegd ietwat rare jaar proberen dan toch nog maar wat Spitfire genot in de hopelijk zonnige herfst te stoppen.

Dus op zondag 13 september zijn jullie vanaf 10 uur welkom bij het alom bekende startpunt Restaurant Aan De Meule aan de weg van Beek naar Schimmert (Schimmerterweg 17, 6191 PV Beek).

Vanaf ongeveer 11 uur staat er zeker geen traditionele rit gepland: via de Maaskant en de “skyline” van Maastricht naar de Belgische Voerstreek en via het Limburgse heuvellandschap terug naar Buitenplaats Vaeshartelt, net boven Maastricht. Alles bij elkaar net iets meer dan honderd kilometer.

Voor de Spitfire-veteranen onder ons; een update van de 2007 rit. Met vele vergezichten en smalle weggetjes, modern en oud, maar vooral genieten van dit andere stukje Europa.

Zowel aan het begin als eindpunt is er buiten genoeg plaats voor de 1½ meter maatschappij, mocht het toch wat minder weer zijn, dan kan dit ook binnen worden gegarandeerd. Met onze Spitfires “en tour” is die 1½ meter sowieso altijd een must anders moet de verzekeringsmaatschappij worden gebeld.

Onderweg zijn er natuurlijk genoeg gelegenheden voor een stop, tot nu toe zien we het allemaal niet echt vol zitten, maar mocht je op zeker willen spelen breng dan je eigen versnapering of picknick mee, al was het maar als “noodrantsoen”.

In overleg met het bestuur is besloten het maximale aantal auto’s op 40 te houden, mede om de eventuele aansprakelijkheden van de club onder controle te houden, een nobel streven zou ik denken. Dus meldt je zo spoedig mogelijk vooraf aan, verplicht deze keer en al voor de helft gevuld, via het inschrijfformulier. Mocht het digitale inschrijfformulier een probleem geven, dan even een e-mailtje naar noud-saskia@home.nl en we komen er samen uit.

De kosten van de traditionele Limburgse ontvangst, het schild en een soep met een belegd broodje bij het eindpunt, om jullie weer met wat reserve op weg te helpen, zijn € 7,50 p.p. en dienen bij voorkeur vooraf te worden overgemaakt. Dit laatste natuurlijk weer om zo min mogelijk “Corona overdracht momenten” te hebben.

Mocht de situatie in met name België weer verslechteren, dan hebben we ook nog een geheel Limburgse rit als back-up, maar daar gaan we natuurlijk niet van uit.

Hopelijk tot ziens op 13 september.

Noud de Lang