Menu Sluiten

Friesevlag rit, max 70 personen

Friese Vlag Meeting (aankondiging)

Beste Clubleden,
In dit absurde jaar 2020 heeft er na de Jaarvergadering geen enkele activiteit binnen onze club plaats gevonden. Na de eerste besmettingsgolf zijn de corona voorschriften wat verruimd en gaan we naar een 1,50 meter samenleving.
Met inachtneming van alle regels en het gezonde verstand van de deelnemers, denk ik dat het organiseren van een rij-meeting weer tot de mogelijkheden moet gaan behoren.
In overleg met het bestuur is afgesproken dat de vereniging de middelen, zoals het gebruik van de Nieuwsbrief en het ledenadressenbestand, beschikbaar stelt. Het bestuur is echter wel van mening, dat de deelnemers zelf geheel verantwoordelijk zijn voor de deelname aan de rit.

Friese Vlag Meeting
De Friese Vlag Meeting wordt georganiseerd op zondag 9 augustus a.s.
Het vertrekpunt is Restaurant Hajé Zurich aan de A7 op de kop van de Afsluitdijk – Friese zijde. Er is een grote parkeerplaats waar de auto’s ruim geplaatst kunnen worden. Het restaurant is ruim opgezet en heeft ook een mooi terras. Dus het corona-protocol kan zeker worden aangehouden en is voor onze deelnemers van toepassing. Zie ook de website : www.haje.nu/nieuws/we mogen weer !
Kijk ook eens naar de foto’s van het Restaurant Afsluitdijk Zurich en zie hoe ruim het is.

Aankomst vanaf 09.30 uur start rit vanaf 10.30 uur.
De Friese Vlag rit is 130 km. lang en gaat via Harlingen – Bolsward – Workum – Koudum – Gaasterland – Stavoren – Hindeloopen – Workum – Makkum weer terug naar het beginpunt Restaurant Hajé Zurich. Daar is dan gelegenheid om na te praten.
De rit gaat eerst over het uitgestrekte Friese boerenland, langs de Meren en het beboste Gaasterland en dan langs het IJsselmeer met oude havenstadjes. Vooral het eerste gedeelte is heel rustig en u kunt in korte tijd genoeg kilometers maken. Vind u de afstand te lang?? Geen Probleem; in de routebeschrijving wordt tweemaal de mogelijkheid geboden om de rit met in totaal ongeveer 15 km in te korten, wat nogal wat tijdwinst geeft.

Picknick
In de toeristische plaatsen is het erg druk en u zult zien dat op de terrassen etc. de 1,50 meter regel niet wordt gehandhaafd. Daarom is er in het Gaasterland een plek uitgekozen, waar we in de beboste omgeving met voldoende ruimte kunnen picknicken. Deze plek wordt aangegeven in de routebeschrijving. Bij slecht weer is er een “verhard” alternatief. Naar eigen inzicht kunt u natuurlijk ook onderweg op een rustige plek iets eten, een ijsje of een frisje kopen.

Deelname
De deelname is geheel gratis en alleen bestemd voor leden van de Triumph Spitfire Club.
U dient zelf uw consumpties af te rekenen. Restaurant Hajé Zurich staat bekend om de heerlijke koffie met zelfgemaakte appeltaart, eventueel met slagroom!

U kunt zich aanmelden via de TSC website of per e-mail bij Jan Deen: deen.bros@planet.nl
Bij uw opgave verzoek ik u te vermelden:
Uw lidnummer – uw naam (namen) – en uw e-mailadres, zodat ik een lijst van deelnemers kan samenstellen. Deze lijst is eventueel te gebruiken bij het Protocol Bron- en Contactonderzoek. Met uw opgave gaat u akkoord voor het gebruik van uw gegevens, die uitsluitend bestemd is voor deze lijst, die hopelijk niet nodig is.
De inschrijving voor de Friese Vlag Meeting sluit op 5 augustus a.s. OF de inschrijving sluit wanneer er zich 35 auto’s (70 personen) hebben opgegeven. Dit is het maximum aantal deelnemers, ook vanwege het bekende protocol.
Op deze manier heb ik ruim de gelegenheid om het Restaurant Hajé in kennis te stellen met hoeveel mensen wij zullen komen.
Deelname is alleen bij vooraf inschrijving. Spontane deelname aan de rit is vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk.

Routebeschrijving
Nadat u zich heeft opgegeven, ontvangt u van mij een bevestiging met daarbij de routebeschrijving van de rit. Het is de bedoeling dat u deze beschrijving zelf uitprint en meeneemt. Scheelt mij werk en kosten. Indien u een GPX-bestand van de rit wilt ontvangen, is dat ook mogelijk. Geef dit dan aan en u kunt dit bestand downloaden op uw Garmin of TomTom.

Tot slot – : houdt u zich aan de basis regels :
– was vaak uw handen – hoest in de binnenkant van uw ellenboog – vermijdt drukte en houd 1,5 meter afstand. En heeft u klachten?…………. Meldt u af en BLIJF THUIS! Alleen op deze wijze kunnen wij met de Club op een verantwoorde wijze weer georganiseerde rondritten met elkaar rijden. Het zal eerst vreemd zijn, maar samen moet het lukken, daar ben ik zeker van.

Ik reken op uw deelname en zie u graag op 9 augustus bij de Friese Vlag Meeting in Zurich – Friesland (Friesland, vragen ze daar naar je paspoort??)

– met vriendelijke groet – Jan Deen, email: Jan