Menu Sluiten

Forum

Handremgreep verwij...
 
Notifications

Handremgreep verwijderen  

 
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Mijn 1500 uit '78 heeft een armsteun met daaraan vast een leren manchet om de handremhefboom. Om de armsteun te verwijderen, zou je de handgreep er zo af moeten kunnen trekken volgens de boeken. Nou... mij is dat niet gelukt! Omdat mijn manchet toch al gescheurd was, heb ik die doorgesneden, maar nu de Spit weer opgebouwd wordt moet er een nieuw manchet omheen. Iemand enig idee hoe ik de kunststof handgreep loskrijg van de metalen hefboom?

""

Citaat
Geplaatst : 05-03-2013 9:05 pm
henkh
(@henkh)
Lid

Je zou kunnen proberen om de handgreep te verwarmen met een haarfohn of een hetelucht pistool op de laagste stand. Mij lukte zelfs dat niet dus heb ik hem er af gesneden en een nieuwe erop gezet.

Groet Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 06-03-2013 12:05 am
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Dank voor de tip. Ik ga het morgen proberen en als het niet lukt, jammer dan... Een nieuwe zal me de kop ook niet kosten.

ReageerCitaat
Geplaatst : 06-03-2013 9:50 pm
Henk Meijerink
(@henk-t-a-c)
Lid

Gijs als je een bahco achter de kunststoffen handgreep plaatst,en dan voorzichtig met een hamer tegen de bahco slaat,komt de handgreep wel los.

Deze handgreep zit geklemd op de metalen buis van de handremhendel.

Kijk ook even op de website www.canleyclassics.com en zoek dan even naar handbrake lever,dan krijg je een explosietekening te zien van de handremhendel.

Henk Meijerink.TAC woordvoerder.

ReageerCitaat
Geplaatst : 07-03-2013 8:41 pm
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Het is me inderdaad gelukt met de bahco-methode. Maar van voorzichtig slaan was geen sprake, ik heb een paar harde klappen moeten geven voordat er beweging in kwam.

ReageerCitaat
Geplaatst : 30-03-2013 10:22 pm
Share: