Menu Sluiten

Forum

Achterremcilinder
 
Notifications

Achterremcilinder  

 
henkh
(@henkh)
Lid

Hoe werken de achterremcilinders eigenlijk.?

Als je de cilinder bekijkt zit er maar aan één kant een plunjer.
In de manual staat dat de cilinder moet kunnen schuiven over de achterplaat.
Is het dan zo dat bij pedaaldruk de plunjer aan één kant uit de behuizing komt en de cilinder dan tegelijk naar achteren schuift om de achterste schoen te naar buiten te drukken.

Of werkt het anders.?

Henk

Citaat
Geplaatst : 11-08-2010 12:18 am
elmen
(@elmen)
Lid

Bij dit soort cilinders komt, bij het remmen, eerst de zuiger naar buiten en als de remschoen aan die kant de rommel raakt gaat de hele cilinder schuiven tot de andere remschoen de trommel raakt. Uiteraard is het van belang dat de cilinder makkelijk heen en weer kan schuiven, dus een klein beetje kopervet bij de montage is gewenst.

Grtz. Leo

ReageerCitaat
Geplaatst : 11-08-2010 12:24 am
henkh
(@henkh)
Lid

Zoiets dacht ik al.
Ik ben er ook achter gekomen dat bij mijn Spit de remschoenen onderling ook anders gemonteerd zitten dan in de manual staat aangegeven.
Bij mij zitten de remschoenen onderling gespiegeld terwijl in de manual de ene remschoen contra gemonteerd zit t.o.v. de andere.
Ook is de grootste veer aan de buitenkant geplaatst, terwijl deze, ook weer volgens het handboek, net als de kleinere veer, aan de achterkant gemonteerd moet worden.

Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 11-08-2010 2:44 am
elmen
(@elmen)
Lid

Volgens mij moeten de remschoenen als elkanders spiegelbeeld gemonteerd zitten, met het rechthoekige gat boven bij de remcilinder. De grote veer aan de binnenkant en de kleine veer aan de buitenkant van de schoenen. Ook moet er op elke schoen een kleine veer zitten die hem tegen de ankerplaat aan drukt.

Grtz. Leo

ReageerCitaat
Geplaatst : 11-08-2010 10:22 am
henkh
(@henkh)
Lid

Hallo Leo,

Er zijn er toch die anders beweren:

Dit staat in de Triumph Spitfire Manual Part. No. RTC9236

En dit staat in de Triumph Spitfire Owners Workshop Manual van Haynes

Hierop is duidelijk te zien dat de schoenen contra gemonteerd zijn en dat de veren zich tussen de schoenen en de plaat bevinden..

groet Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 11-08-2010 10:15 pm
elmen
(@elmen)
Lid

Zo te zien heb je wel gelijk, ik had mij gebaseerd op een tekening op de site van RimmerBros. Overigens is dit een ongebruikelijke opstelling bij remsystemen met een cilinder, meestal wordt dit toegepast bij systemen met 2 cilinders per wiel (een onder en een boven) dan heb je 2 "oplopende" remschoenen en worden de schoenen contra gemonteerd. Maar in dit geval zou ik de manuals volgen.

Grtz. Leo

ReageerCitaat
Geplaatst : 12-08-2010 12:48 am
Share: