Menu Sluiten

Forum

Toerenteller werkt niet  

  RSS

(@frankjanssen)
Lid
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 4
07/08/2018 6:33 pm  

Dag mede club leden. Ben nieuw hier bij de club en in het bezit van een spitfire mk4. Nou vroeg ik me af wat het zou kunnen zijn dat de toerenteller helemaal niet werkt. Er een keer op tikken levert geen resultaat op. Mischien dat iemand weet waar ik het beste kan gaan zoeken. Groetjes Frank janssen


ReageerCitaat
(@a-herman)
Lid
Lid geworden: 10 jaar geleden
Berichten: 81
09/08/2018 7:54 pm  

Hallo Frank. Het is vakantie en dus rustig op het forum. Je kunt twee dingen doen. Op de pagina technische artikelen  onder de tab  auto vind je een file met enorm veel forum vragen met de zoekfunctie in Acrobat vind je de toerenteller zeker. ( https://www.spitfire.nl/technische-artikelen/) Je kunt de vraag ook op Facebook zetten. Nadeel is wel dat jouw vraag dan niet bewaard blijft en er is de kans dat hij na enige tijd onder in beeld verdwijnt


Harrie Muller vond het leuk
ReageerCitaat
(@henk-t-a-c)
Lid
Lid geworden: 10 jaar geleden
Berichten: 99
10/08/2018 8:26 pm  

Hallo Frank, jouw MK4 heeft volgens mij een mechanische toerenteller die dmv een kabel verbonden is met de ontstekingsstroomverdeler.

Je kunt de functie van de kabel controleren door de toerenteller uit het dashboard te halen en dan de motor starten en kijken of de binnenkabel ronddraait.

Als deze draait zit het probleem in de toerenteller zelf, als hij niet draait is de binnenkabel defect of er is iets niet goed in de stroomverdeler.

Je kunt ook proberen om de kabel uit de stroomverdeler te demonteren en dan de binnenkabel met behulp van een langzaam draaiende accuboormachine laten draaien.

Maar eerst met de hand proberen , hij kan ook vast zitten.

Succes en laat even weten wat het geweest is.

Vriendelijke groet,

Henk Meijerink, woordvoerder TAC.

 


ReageerCitaat
(@frankjanssen)
Lid
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 4
10/08/2018 8:37 pm  

Dank je wel voor de reacties. Het is idd een mechanische toerenteller. Heb de kabel ook al gevonden en die ligt los in de motorruimte. Moet nog even zoeken waar die precies op moet want daar kwam ik nog niet helemaal uit. Ook heb ik nog niet gekeken of die nog kan draaien. Dat wilde ik morgen allemaal even uit gaan zoeken. 


ReageerCitaat
(@jan-de-jong)
Lid
Lid geworden: 10 jaar geleden
Berichten: 128
15/08/2018 5:30 pm  

De toerenteller kabel moet bij de stroomverdeler / ontsteking aangesloten worden zie foto


ReageerCitaat
(@frankjanssen)
Lid
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 4
15/08/2018 6:40 pm  

Dank jullie voor de tips. Inmiddels ben ik er al achter wat het was. Er is een tijdje geleden een 1500 motor in de auto gekomen en deze heeft een elektronische toerenteller. Inmiddels heb ik al een nieuwe toerenteller en die werkt!!!!


ReageerCitaat
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub