Menu Sluiten

Forum

Stotteren door soor...
 
Notifications

Stotteren door soort roestpoeder in de carburators  

 
Kersten_jos@hotmail.com
(@kersten_joshotmail-com)
Lid

Mijn spitty 1500 loopt de laatste tijd zeer onregelmatig, knallen en puffen stotteren etc. Ik heb alles nagekeken, bougies, benzinepomp,ontsteking, verdeelkap etc en uiteindelijk bleek er een soort roeststof onder in de carburateurs te zitten. deze schoongemaakt teruggezet motor laten lopen en weer troep in de carburators. Dit komt waarschijnlijk uit de benzinetank. Wat kunnen jullie me adviseren om te doen?

Vr.Gr.

Jos Kersten

Citaat
Geplaatst : 18-08-2014 11:54 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Nou, de onregelmatigheden die je opnoemt komen toch echt van de ontsteking. Mijn eerste gedachte is; een los contact. Er is een kabelschoentje in het lage spanningscircuit van de ontsteking wat niet goed vast geknepen zit op de 'spade', waardoor het contact door trillingen af en toe onderbreekt. Elke onderbreking levert een vonk af die via de verdeler terecht komt bij de cilinder waar de rotor het dichtste bij staat. Afhankelijk van in welke 'takt' die cilinder is gebeurt er wat of gebeurt er niets.
Als alle kabelschoentjes klemvast zitten is het een draadje wat niet goed in de hals van het kabelschoentje vastzit.
Het kan ook zijn dat er een draadbreuk is, waar de stroom soms even niet doorgegeven wordt. Dit heeft het zelfde effect als het openen van de onderbreker punten.
Wat roest in de benzine levert geen ploffen of knallen of stotteren op. Komt er te weinig benzine, dan 'sterft' de trekkracht weg en als er weer genoeg benzine komt spurt de motor weer verder.

Meld je de resultaten?

ReageerCitaat
Geplaatst : 19-08-2014 2:02 am
Ton Spit
(@tonspitfire)
Lid

Zou een benzine filter de troep weg kunnen filteren zodat deze niet meer in je carburateurs terecht komt.

ReageerCitaat
Geplaatst : 04-02-2015 10:58 pm
R.Eisink
(@r-eisink)
Lid

Gebruik je loodvervanger? Dat wil ook wel bezinksel achter laten in je carburateur.

Rob

ReageerCitaat
Geplaatst : 25-06-2015 11:11 pm
Share: