Menu Sluiten

Forum

Start probleem
 
Notifications

Start probleem  

 
MICHEL van Wassenhove
(@michelvanwassenhove)
Lid

Vandaag mijn Spitfire 1500 gestart zonder problemen, ongeveer 5 minuten stationair laten draaien zonder problemen, daarna na ongeveer 1 km. is die stilgevallen en nu krijg ik hem niet meer aan de praat. de motor slaat aan maar 1 seconde nadien stop die terug. eerder nooit problemen mee gehad. Heeft ongeveer anderhalve maand stilgestaan. graag uw reactie. Het is net alsof hij niet genoeg benzine krijgt. reeds benzine toevoer getest tot aan carburator en tot daar komt benzine. Groeten Michel.

Citaat
Geplaatst : 08-01-2022 6:08 pm
pietjeprecies
(@pietjeprecies)
Lid

Michel. Heb je wel genoeg vonkjes in huis. Haal de bougies eruit. Maak ze eventueel schoon. En test dan dmv starten of je bij elke bougie voldoende en regelmatig vonken hebt. Is de verdelerkap schoon aan de binnenzijde bij de 4 contacten. Zoek het dus in die richting. Piet

ReageerCitaat
Geplaatst : 10-01-2022 7:03 pm
J.Slagter
(@j-slagter)
Lid

Michel is het probleem al opgelost ?

Indien nog niet, je hebt benzine tot aan de carburateur, zijn de vlotterkamers schoon, sproeier niet verstopt. Als hij heel even loopt en dan afslaat lijkt het op een te kort aan benzine. Dus onvoldoende benzine, benzine filter al vernieuwd ?

Wat anders, wat voor benzine tank je, toch wel E5 en absoluut geen E10. E10 trekt meer vocht aan en als je auto niet in een verwarmde garage staat heb je kans dat er iets van vocht / water onderin de tank staat. Benzine drijft namelijk op water dus dan wordt een mengsel van water / benzine aangezogen. Starten lukt dan wel maar daarna is het pruttelen en afslaan

Gr Jan Slagter

ReageerCitaat
Geplaatst : 08-02-2022 9:17 am
Share: