Menu Sluiten

Forum

Rode IGN lampje
 
Notifications

Rode IGN lampje  

 
ajmvantilburg
(@a-j-m-van-tilburg)
Lid

Hallo spitters,

Ik heb het volgende probleem. Ik heb een spitfire 1500 van 1979. Het rode IGN lampje in de km-teller gaat branden als ik de auto start. Het lampje brandt niet altijd even fel. Het gaat minder fel branden met hogere toeren. Ik denk dat de dynamo het probleem is. Is hier nog wat aan te doen of is het gewoon einde oefening voor de dynamo. Ik heb vorig jaar mijn accu vervangen toen de vorige de geest gegeven had en het verbaasde me dat ik deze accu vorige week opeens op moest laden. Dat heb ik met de oude accu vrijwel nooit hoeven te doen.

 

 

Citaat
Geplaatst : 04-03-2019 9:11 pm
Jan de Jong
(@jan-de-jong)
Lid

Hallo Erwin

Je kunt heel snel controleren of de dynamo / altenator bijlaad

Start de motor (geef een beetje gas bij) en haal de min accuklem los als de motor stopt laad wordt de accu niet bijgeladen

Ik zelf heb weleens het probleem gehad als ik met met hand onder het dashboard ging en wat aan de bekabeling van de zekeringkast bewoog dat het lampje uit ging.

De oorzaak hiervan is dat de zekering niet/geen/slecht contact maakte in de zekeringhouder 

PS een dynamo/altenator is te reviseren bij een specialist bij Ruud kost een nieuwe 85 tot 100 € Excl.

Gr. Jan de Jong

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-03-2019 10:27 am
ajmvantilburg
(@a-j-m-van-tilburg)
Lid

Hallo Jan,

Bedankt voor je reactie. Ik heb net even de min van de accu los gemaakt en de motor stopte direct. De accu wordt dus niet bijgeladen.

Controle van de spanning op de dynamo gaf dit ook aan. Vanavond dus maar even Ruud bellen voor een nieuwe.

MvG, Erwin van Tilburg.

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-03-2019 5:45 pm
Share: