Menu Sluiten

Forum

Geen aandrijving, w...
 
Notifications

Geen aandrijving, wel gekoppeld in versnelling  

 
Huib Serlie
(@huibserlie)
Lid

Bij draaiende motor, met ingeschakelde versnelling (1/2/3/4 en reverse) geen aandrijving meer. 
‘schoot er in’ tijdens rijden bij terugschakelen van 3 naar 2. 
wie weet wat dit kan zijn?

Citaat
Geplaatst : 21-08-2022 4:56 pm
Simon Ossewaarde
(@simon)
Lid

Dag Huib,

 

Misschien is je euvel al opgelost, maar hierbij wat hints.

In de "cirkel of live" heb je; motor (die loopt), koppeling, versnellingsbak, cardanas; kruiskoppeling; differentieel, kruiskoppelingen en aandrijfassen.

Zeker weten dan de versnelling er wel correct in gaan?

Het meest voor de handliggend is de koppeling die blijft hangen. Dat kan zijn de drukgroep zelf die niet terugspringt naar zijn "rust" niveau, of de slave-cilinder die blijft vastzitten.

Voor dat laatste demonteer de midden console (of je moet van onderaf de mogelijkheid hebben) , dan heb je goed zicht op de slave cilinder en trap nu de koppeling in. Nu moet een en ander bewegen. Zoniet dan zit deze vast en ligt daar het probleem. Probeer dan met een hamer(tje) wat erop te tikken en hopelijk schiet deze dan los. (Hoe is de vloeistof?)

Probleem kan ook in de bak liggen. Gebroken primaire of secundaire as. Is niet zo heel erg voor de handliggend, want dan zal je wel rare geluiden horen. En ben je veel verder van huis.....

Probeer deze tips eerst maar. Of als het al is opgelost, veel rijplezier. 🙂 Maar dan ben ik wel benieuwd wat het probleem was.

Suc6 

Simon

ReageerCitaat
Geplaatst : 29-08-2022 6:19 pm
Huib Serlie
(@huibserlie)
Lid

@simon, dank voor je bericht. Het bleek uiteindelijk een combinatie van gebroken koppelingsplaat en het ‘pinnetje’ van mechanisme die de koppelingplaat koppelt en ontkoppelt. Zie bijgevoegde foto. 

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 10-10-2022 9:24 pm
Share: