Menu Sluiten

Forum

Trunnionless Front ...
 
Notifications

Trunnionless Front Suspension Kit  

 
henkh
(@henkh)
Lid

Afgelopen periode mijn voorophanging gereviseerd. Rubbers vervangen door polyurethaan, triangels gepoedercoat en de vertical link met trunnion vervangen door een Trunnionless Front Suspension Kit.

Hier een impressie:

""

""

""

""

""

""

""

""

""


Henk

Citaat
Geplaatst : 12-01-2012 12:08 am
Michel van Wijk
(@michel-vanwijktelfort-nl)
Lid

Ziet er top uit Henk. Erg goede foto's trouwens.

Ik heb de afgelopen weken de achterwielophanging gedaan. Als ik de foto's zie heb ik al zin om ook aan de voorkant te beginnen, maar die bewaar ik voor volgende winter.

Wel ben ik benieuwd naar het effect van PU bussen: ik heb ook weleens gelezen dat de auto daar erg "hard" van gaat rijden. Ik hoor graag jouw ervaringen hierover!

Groeten,

Michel

ReageerCitaat
Geplaatst : 12-01-2012 6:00 pm
henkh
(@henkh)
Lid

Hoi Michel,

Was een leuk klusje. Ik moet alleen het camber nog even goed afstellen en de uitlijning controleren en zonodig corrigeren. Ik heb ook de lagers vervangen, als deze ingelagerd zijn moeten de wielen er nog een keer af om de eindspeling bij te stellen.

IK heb achter ook al PU bussen toegepast en ik merk geen verschil. Je moet er wel op letten dat je de 'blauwe' gebruikt, deze zijn voor normaal gebruik. Er bestaat ook een 'rode' versie, die schijnen wel hard en stug te zijn. Deze worden voor competitiedoeleinden gebruikt. De rubbers in mijn triangels waren trouwens ook weinig flexibel meer en kruimelig aan de uiteinden, dus qua comfort ga ik er zeker niet op achteruit.


groet Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 12-01-2012 9:34 pm
Karel Prinsen
(@karelp)
Lid

Hallo Henk,

Je bent weer goed bezig! Zoiets is zeker leuk en mooi om te volgen. Het wordt zo een echte autohobby. Ben benieuwd hoe je ervaring is op de weg.

Groet Karel

ReageerCitaat
Geplaatst : 13-01-2012 10:56 pm
henkh
(@henkh)
Lid

Hoi karel,

Daar ben ik ook benieuwd naar. Als het goed is mag je er niets van merken.

Ik vond het wel leuk om een paar foto's te posten om te laten zien waar ik mee bezig ben. Ik zelf zou het wel leuk vinden als meer mensen dit zouden doen. Ik weet dat ik hiermee misschien een aantal criticasters tegen de haren instrijk die vinden dat het forum alléén bedoeld is voor technische vragen en eventuele oplossingen. Hier is op zich niks mis mee, maar persoonlijk vind ik dat het forum de laatste tijd een beetje inzakt. Er is een kleine vaste kern die vraagt en antwoord en ook deze dunt behoorlijk uit. Misschien is dit een idee om de boel een beetje op te leuken.

Jij zou trouwens ook nog een paar foto's laten zien van jouw prijsmobiel.


Groet Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 15-01-2012 2:47 pm
Karel Prinsen
(@karelp)
Lid

Hallo Henk,

Dat is waar ik zou nog wat foto's posten. Het is er nog niet van gekomen door wat omstandigheden. Ook hebben we ons huis verkocht en zijn druk doende onze huisraad eens tegen het licht te houden en behoorlijk uit te dunnen. Maar wees gerust, de Spit blijft!!!!

Ik heb plannen om een webblog te maken zodat iedereen, die dat wil, mijn foto's kan bekijken. Ik moet echter nog eens uitzoeken hoe dat moet.

Het bijvoegen van foto's is denk ik voor velen een te omslachtige en complexe zaak en daarom zie je maar weinig foto's bijgevoegd.

Succes verder, groet Karel

ReageerCitaat
Geplaatst : 15-01-2012 8:16 pm
ghertzberger
(@ghertzberger)
Lid

Beste Henk,

Ik ben het helemaal met je eens!!

Groet,

Gideon

ReageerCitaat
Geplaatst : 15-01-2012 8:52 pm
Ben Vriens
(@ben)
Lid

Henk het ziet er allemaal prachtig uit, maar ik vraag mij af hoe de RDW hierover denkt daar het toch een modificatie is op het orginele concept.

Heb je hierover navraag gedaan, zodat je met de apk etc geen problemen kunt krijgen. nogmaals ziet er gelikt uit hoor.

Groeten Ben

ReageerCitaat
Geplaatst : 16-01-2012 9:47 pm
henkh
(@henkh)
Lid

Hallo Ben,

Daar heb ik wel over nagedacht, maar verder niet naar geinformeerd. Ik heb in ieder geval de oude spullen bewaard, dus mocht dat mis gaan dan bouwen we de boel wel weer (tijdelijk) om.
Overigens heeft Marco Pieterse van CCEE ze gewoon in zijn assortiment. Ik heb wel er wel eens bij hem naar geinformeerd, maar toen waren ze niet voorradig. Ik neem aan dat als je hiermee een APK risico loopt hij me dat wel verteld zou hebben.

Groet Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 16-01-2012 11:41 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Nee hoor, in ons land is dit geen probleem. Het voertuigreglement verdiept zich niet in het detail. Dat is alleen het geval bij aspecten waar de Europese Unie in haar Richtlijnen over rept. Op dit punt moet alles kennelijk goed vast zitten en mag niet beschadigd zijn. Omdat er origineel geen hoes om zit, kan daarover ook geen opmerking gemaakt worden.

ReageerCitaat
Geplaatst : 17-01-2012 1:03 am
henkh
(@henkh)
Lid

Mooi, ...gelijk opgehelderd en weer een zorg(je) minder.

ReageerCitaat
Geplaatst : 17-01-2012 1:12 am
fournier
(@fournier)
Lid

Hier roer je een aspect aan wat in algemeenheid geldt. Wanneer je de fora (meervoud van forum?) van de verscheidene merkenclubs bij gelegenheid bezoekt, zeker die van de triumph-clubs, bemerk je dat de actualiteit en de frequentie van de berichten afneemt. Ook in de markt van de 'Triumph's' is er een lichte stagnatie merkbaar. Het valt tegenwoordig niet mee om je Triumph te verkopen, als je dat wilt. Er zijn momenteel dus ook minder 'nieuwe' eigenaren. Deze vertraging in de markt, betekent ook dat er minder mensen zijn die tegen de problemen aanlopen die je hebt wanneer je tot de aankoop van een (voor jou) nieuwe (vreemde) auto bent overgegaan.

Een factor van belng is dan; dat, dit forum alleen (actief) toegankelijk is voor leden. Mensen die zich (mogelijk) voor een Spitfire zouden willen (kunnen) interesseren, zijn pas in de gelegenheid om hun vragen te stellen, wanneer ze geld overgemaakt hebben naar de club. Daarmee houd je potentiële kopers van Spitfire's af. Wanneer de ontvankelijkheid van de club voor potentiële clubleden zover ging dat zij -bijvoorbeeld- zes maanden zonder lid te zijn al actief op het forum konden bezig zijn, zijn er meer die hun schroom overwinnen en zo'n autootje kopen. Dat zou geheel in de lijn zijn met de statutaire doelstelling van de vereniging; om zoveel mogelijk Spitfire's en GT6'en op de weg te houden.

En, ik geef je gelijk, dat het opmerkelijk is dat de leden van het bestuur en met name de leden van de Technische Commissie erin uitblinken om geen antwoord te geven op vragen die in het forum naar voren komen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 17-01-2012 7:38 pm
henkh
(@henkh)
Lid

Het toegankelijk maken van het forum voor niet leden zal denk ik niet zo snel gebeuren. Zonder al te veel kritiek te willen leveren, (we hebben tenminste nog een forum), mag je toch de conclusie trekken dat er niet een al te fanatiek beheer plaatsvindt. Dus mocht je dit al willen dan zul je toch met moderators of zoiets moeten gaan werken om de boel een beetje in de gaten te houden.

Maar je hebt hier zeker een punt.


Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 18-01-2012 11:07 pm
Share: