Menu Sluiten

Forum

Thuiskommer voor Sp...
 
Notifications

Thuiskommer voor Spitfire MK IV  

 
Guust Vriends
(@gvisevis)
Lid

Hallo ,

Ivm met een vakantietrip waarbij alle ruimte noodzakelijk is, ben ik op zoek naar een goed alternatief voor een compacter reserve wiel. Wie heeft er ervaring of is bekend met het zogeheten "thuiskommer principe" voor een Spitfire. Een band die zeer weinig ruimte inneemt. Zelf ben ik niet zo'n voorstander van die reparatie sets waarmee je reparatie vloeistof in de band pompt.

groeten,

Guust

Citaat
Geplaatst : 25-02-2013 1:38 am
fournier
(@fournier)
Lid

In al de jaren dat ik dit forum volg is deze vraag al een aantal keren verschenen. maar, ik heb nog niet een 'echt' antwoord gezien. Onze Spitfire's van de laatste generatie hebben de wielbouten op 95,2 mm staan (steekcirkel) = 3 3/4". Alleen de wielen van de MG f serie komen hierbij nauw in de buurt. Maar, deze wielen hebben een grotere 'offset' waardoor ze op de naven van een Spit verder naar buiten komen. Dan heb j eook nog de 'dikte' van de wielnaaf, waar het wielgat nauwsluitend omheen moet passen.
Ik weet niet of de MG f ooit met een thuiskomer is geleverd.
Wanneer je uitputtend wilt zoeken naar een passend wiel, kijk dan op www.steekmaat.nl
De 'kortste klap' is natuurlijk een bezoek aan een velgenboer waar je een 'blind' wiel koopt waar ze dan de boutgaten alsnog voor je in boren en het velggat op maat maken voor de flens van je Spitfire.Het kan ook zijn dat ze bij zo'n zaak -na overleg- bereid zijn om een thuiskomer die je van een sloperij gehaald hebt van vier nieuwe boutgaten -op maat- te voorzien en het centrale gat in de velg op maat te maken. een te klein gat is dan makkelijker als uitgangspunt dan een te groot gat.
Wanneer je erin slaagt om een oplossing voorelkaar te krijgen, laat je het ons dan even weten? Er zijn er meer die zich deze vraag stellen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 25-02-2013 8:11 pm
Share: