Menu Sluiten

Forum

scheefhangen links ...
 
Notifications

scheefhangen links achter  

 
genethoi
(@genethoi)
Lid

Spitfire MK IV 1974
Geconstateerd dat links achterwiel scheef staat. Stand :wiel trekt boven naar binnen.
Bladveer niet lang geleden vervangen. (Nieuw). Wagen linksachter op gekrikt tot stand wagen recht was. Toen was de lengte van beide schokbrekers gelijk.
Wagen van krik. Links achter zakt door en schokbreker zakt ook verder in.
Vraag: Is oorzaak slechte / defecte schokbreker of is er iets anders aan de hand?

Citaat
Geplaatst : 03-08-2010 8:12 pm
elmen
(@elmen)
Lid

De schokbreker zal het zeker niet zijn want die heeft geen enkele invloed op de stand van het wiel. Wat het wel kan zijn? De veer, de ophanging, een wiellager.... Staat de auto ook scheef als je achter tegenaan kijkt? Trek eens flink aan het wiel om te voelen of er speling is in ophanging of lagers.

Grtz. Leo

ReageerCitaat
Geplaatst : 03-08-2010 11:46 pm
Cor Voerman
(@voerpijl)
Lid

hallo,

als je vrijwel altijd alleen in een auto zit,en uiteraard links,dan zullen alle onderdelen die met de ophanging te maken hebben aan deze kant meer slijten.
elmen noemde er al een aantal maar je zal waarschijnlijk niet één versleten onderdeel vinden maar samen zorgen alle kleine beetjes slijtage er toch voor dat hij scheef gaat hangen.
groet cor

ReageerCitaat
Geplaatst : 04-08-2010 12:43 am
Ron Breukelman
(@ron)
Lid

Mijn Spit staat ook wat doorgezakt naar links, met name aan de achterzijde. Dat doet hij bij mij al meer dan 14 jaar. Na het aanbrengen van het zg. "Meijeringsetje" leek het even beter, maar ook toen kwam het verschijnsel terug. Nu echter wel met een mooiere stand van het rechterachterwiel.
Volgens mij komt het uit de bladveer, die door landurige extra belasting aan de linkerzijde daar wat slapper is geworden. Mijn Spit is immers inmddels 34 jaar oud en heeft er met het rollende deel ca. 200.000 km op zitten.
ik overweeg eens in een winter met veel tijd de bladveer te vervangen (incl. dempers en bussen).
succes,

ron

ReageerCitaat
Geplaatst : 04-08-2010 4:27 pm
spit1600
(@spit1600)
Lid

Nog een paar puntjes ter overweging:
- zijn beide steekassen wel even lang?
(te controleren aan hoe ver de wielenbinnen de wielkasten liggen)
- is misschien de stabilisatorstang aan de voorzijde krom of uitgezakt?
(te controleren door de stabilisatorstang na uitbouw op een vlakke vloer te leggen en te controleren)

De bladveer mag het niet zijn, want die is recent vervangen. Natuurlijk kun je proberen de bladveer om te draaien en kijken of dan de andere kant doorzakt, dan weet je het zeker.

Marco Pieterse
www.CCEE.nl

ReageerCitaat
Geplaatst : 04-08-2010 6:36 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Het is wel een heel rare situatie als de auto zo scheef staat terwijl er een nieuwe veer onder zit. Nu kan ik me nog bedenken dat hetdifferentieel -waarop het verenpakket rust- aan de voorkant met een juk met twee rubbers ertussen tegen de onderkant van het chassis zit. Wanneer aan de berijderskant het rubber er tussenuit is heevft dat aan het eind van de veer wel zoveel effect dat dat gouw een centimeter scheelt, schat ik in.
Of de schokbrekers geen invloed hebben, dat kan je het best checken door die ook van plaats te verwisselen wanneer je de veer 180 graden draait.

Laat je ons de uitkomst van je onderzoek weten?

fournier

ReageerCitaat
Geplaatst : 07-08-2010 12:59 pm
genethoi
(@genethoi)
Lid

Natuurlijk houdt ik jullie op de hoogt van wel en wee rechtzetten / liften linker achterzijde van mijn spitfire. Allereerst bedankt voor de vele suggesties welke kunnen bijdrage aan oplossing.

Een eerste rigoureuze poging welke wordt gedaan is de vervanging/ vernieuwing beide voor veren totaal met schokbreker. Blijkt dat hier ook scheef hangen achter uit voort kan komen.De set is besteld compleet gemonteerd. Uit forum en technisch boek blijkt dat montage veer / schokbreker, beide apart geleverd nog niet zo makkelijk is voor amateur. Vandaar.Menig veer zal bij poging tot montage dan ook wel door een schuur of garage zij gevlogen inclusief gevolgd door een paar verwensingen. De/montage en schokbreker set compleet met veer voor lijkt een fluitje van een cent.

Reeds gecontroleerd op jullie advies lengte steekassen ( ze zijn keurig gelijk ).Ook spelling gecontroleerd op wiel. Zowel onder/boven en links/rechts met flinke kracht geprobeerd of speling aanwezig. ( geen).

Hoe het mij is vergaan bij de de / montage schokbreker set horen jullie in volgend verslag. Natuurlijk ook of dit de oplossing is.

Marc

ReageerCitaat
Geplaatst : 07-08-2010 3:42 pm
Share: