Menu Sluiten

Forum

Orginele velgen en ...
 
Notifications

Orginele velgen en tubeless banden  

 
Harrie Muller
(@h-b-a-muller)
Lid

Op mijn Spitfire 1500 zitten de standaard stalen velgen. Hierop zitten banden met wielmaat 155/80 R13 banden gemonteerd.
Deze banden banden zijn vorig jaar er nieuw opgelegd. Omdat de velgen niet geschikt zijn voor tubeless banden, zijn daar er ook binnenbanden ingelegd.
Omdat de hedendaagse tubeless banden ruw zijn aan de binnenzijde komt het voor dat de binnenband door schuren langs de binnenzijde van de buitenband lek raakt. Buitenbanden die geschikt zijn voor gebruik met binnenband zijn bijna niet te koop en erg duur.

Tijdens de Dutch National Triumph Day in Doorn heb ik eens rond gekeken en zag dat heel veel Spitjes met dezelfde velgen op tubeless banden staan, terwijl de velgen daar feitelijk niet geschikt voor zijn. (Er zit op de velg geen extra rand die voorkomt dat de band in een bocht neer binnen schuift).
Bij navraag tijdens de DNTD heb ik van enkele personen het advies gekregen om gewoon tubeless op deze velgen te monteren.
Mijn vraag is of er clubleden zijn die hier ervaring mee hebben?
Ik heb inmiddels de achterwielen op tubeless gezet en dat gaat goed tot op heden, maar ben wel ongerust of dit goed blijft gaan.
Wie kan mij zijn ervaringen/kennis delen?

Citaat
Geplaatst : 02-08-2015 3:16 pm
Sam Ahmad
(@samspit)
Lid

Dag Harrie,

ik heb op mijn vorig Spitfire 1500 van 1975 al 15 jaar lang tubeless banden van Vredestein op de originele velgen gehad zonder problemen. Bij het repareren van een band (lek door een schroef) werd mij door een Bovag garage geadviseerd een binnenband te monteren omdat de velg niet geschikt zou zijn voor tubeless!!!! Dat werd ook gedaan maar de andere drie banden hadden totaal geen probleem. Ik heb dus vier nieuwe TUBLESS BANDEN onder de auto laten monteren voordat ik de auto verkocht vorige oktober. Nu heb ik een bijna nieuwe binnenband in de schuur hangen😂

This post was modified 3 jaar geleden by Sam Ahmad
ReageerCitaat
Geplaatst : 28-03-2021 2:05 pm
Share: