Menu Sluiten

Forum

Orginele velgen en ...
 
Notifications

Orginele velgen en tubeless banden  

 
Harrie Muller
(@h-b-a-muller)
Lid

Op mijn Spitfire 1500 zitten de standaard stalen velgen. Hierop zitten banden met wielmaat 155/80 R13 banden gemonteerd.
Deze banden banden zijn vorig jaar er nieuw opgelegd. Omdat de velgen niet geschikt zijn voor tubeless banden, zijn daar ook binnenbanden ingelegd.
Omdat de hedendaagse tubeless banden ruw zijn aan de binnenzijde komt het voor dat de binnenband door schuren langs de binnenzijde van de buitenband lek raakt. Buitenbanden die geschikt zijn voor gebruik met binnenband zijn bijna niet te koop en erg duur.

Tijdens de Dutch National Triumph Day in Doorn heb ik eens rond gekeken en zag dat heel veel Spitjes met dezelfde velgen op tubeless banden staan, terwijl de velgen daar feitelijk niet geschikt voor zijn. (Er zit op de velg geen extra rand die voorkomt dat de band in een bocht naar binnen schuift).
Bij navraag tijdens de DNTD heb ik van enkele personen het advies gekregen om gewoon tubeless op deze velgen te monteren.
Mijn vraag is of er clubleden zijn die hier ervaring mee hebben?
Ik heb inmiddels de achterwielen op tubeless gezet en dat gaat goed tot op heden, maar ben wel ongerust of dit goed blijft gaan.
Wie kan mij zijn ervaringen/kennis delen?

Citaat
Geplaatst : 02-08-2015 3:16 pm
Jan de Jong
(@jan-de-jong)
Lid

Hoi Harrie

Ik heb goede ervaring met mijn standaardmaat 155/80-R13 tubeless banden op mijn Spitfire na 45.000 km en 7 jaar oud weer vervangen voor nieuwe tubeless banden in 2013 i.v.m.. de reis naar Schotland.

Toen ik mijn Spitfire kocht lagen er ook tubeless banden op maar na 20 jaar schorsing toch maar nieuwe opgelegd. Volgens mij werden de tubelles banden af fabriek al gemonteerd.

Jan de Jong

ReageerCitaat
Geplaatst : 04-08-2015 9:39 pm
Harrie Muller
(@h-b-a-muller)
Lid

Hallo Jan,

Hartelijk dank voor je reactie. Ik blij te lezen dat je al langjarige goede ervaring hebt met tubeless op de Spitfire.
Heb jij ook de standaard velgen op je spitfire, dus zonder richel op de velg die voorkomt dat de band naar binnen schuift als je wat strak door een bocht gaat?

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-08-2015 1:07 pm
Jan de Jong
(@jan-de-jong)
Lid

Hallo Harrie

Mijn velgen zijn nog steeds de originele gestraalde / opkleur gespoten velgen

Groetjes

Jan de Jong

ReageerCitaat
Geplaatst : 06-08-2015 3:10 pm
Peter Akkermans
(@dutchtriumph)
Lid

Vergeet niet dat er ook nog lucht in de band zit, waardoor de wangen naar buiten worden geduwd.
Het soort bochtenwerk waarmee de wang, tegen de luchtdruk in, naar het midden van de velg wil hoort niet op de openbare weg.
Ik rij al bijna 25 jaar probleemloos rond met tubeless banden op de standaard 1500 velgen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 09-08-2015 10:30 pm
Share: