Menu Sluiten

Forum

Notifications

Achteras scheef?  

 
Herald Hoevers
(@h-hoevers)
Lid

Het linkerachterwiel staat verder naar buiten dan de rechter. Er zit ongeveer 3 cm verschil tussen links en rechts. Als ik wat dingen meet en vergelijk dan lijkt het chassis wel recht te zijn. Maar als ik de afstand van de trommel naar het binnenscherm meet dan zit er toch echt ca. 3 cm verschil. Kan de achteras er scheef onderzitten?

Citaat
Geplaatst : 22-04-2013 11:39 am
fournier
(@fournier)
Lid

Nee hoor, er zit niks scheef waarschijnlijk. Triumph ontwikkelde de Spitfire in de loop der jaren steeds verder. Vooral de achterwielophanging was een punt van voortdurende kritiek. Eén van de 'oplossingen' die ze bedacht hebben is de halve achterassen een stukje (inch) langer maken waardoor er achter een iets grotere spoorbreedte werd bereikt. Ik heb het vermoeden dat een vorige eigenaar van jouw auto eens een probleem gehad heeft met de achterwielophanging aan één kant en -gewoon- ergens een gebruikte achteras heeft gekocht en gemonteerd. Zo kan het zich voordoen dat je ontdekt dat het achterwiel aan de ene kant verder naar buiten staat dan aan de andere kant.

ReageerCitaat
Geplaatst : 22-04-2013 12:21 pm
Herald Hoevers
(@h-hoevers)
Lid

Dus het zou kunnen dat ik half een oude en half een nieuwe as heb? Zou kunnen op zich, het viel me gisteren op dat er nogal een verschil zat in de toestand van de remtrommels. Ik ga maar eens verder meten. Mocht dat het geval zijn dan is het tzt te verhelpen dus...

ReageerCitaat
Geplaatst : 22-04-2013 12:26 pm
Share: