Menu Sluiten

Forum

Geschiedenis van mijn Spitfite AE-49-52  

  RSS

(@josmuisxs4all-nl)
Lid
Lid geworden: 6 jaar geleden
Berichten: 2
22/03/2015 2:37 pm  

Hallo Leden,

In 2013 heb ik een Spitfire MK IV U.S van 1972, groen, kenteken AE-49-52.De Spit is in '89 naar Nederland geimporteerd en in '99 op kenteken gezet.

Ik ben opzoek naar het verleden van deze Spit.

Ik heb de auto gevonden via Markplaats bij iemand uit Noordholland. Hij had de Spit in januari 2013 gekocht en weer doorverkocht, omdat hij een leuker project tegen kwam om aan te sleutelen.

Technisch zag de auto er goed uit alleen de lak was op zijn amerikaans met een roller aangebracht, dus ben ik de uitdaging aangegaan om dit te verbeteren.

Vorig jaar hebben we eerst flink mee rondgereden, plus een vakantie naar Trier. Bijna elke dag dat de auto op de weg was heb ik wel op een of ander wijze contact gehad bij mensen die de auto bekenen. In Oktober ben ik begonnen met sleuten en alles uit erkaar gehaald.

Op dit moment ligt de carroserie bij de pluiter en ben ik flink met het onderstel bezig. Doel is alles in zeer goede staat terugbrengen maar niet compleet tot het laatste restoreren. Daarvoor heeft het verleden van de auto te veel sporen, maar heeft ook zijn carracter aan de auto achtergelaten. Dit wil ik graag behouden.

Graag wil ik een klein geschiedenis boekje willen maken over het verleden van deze Spitfire. De auto is lager lid geweest van de TSC dan de eigenaren.

Weet iemand wat te vertellen of deze Spitfire , waar of wie er eigenaar van zijn geweest, dan zou ik dat heel leuk vinden

Groetjes, Jos Muis


ReageerCitaat
(@geertpaul)
Lid
Lid geworden: 10 jaar geleden
Berichten: 46
21/04/2015 2:33 pm  

Beste Jos,
Altijd lasig, je zit met het privacy verhaal en weet dus niet of de vorige, of een van de vorige eigenaren hier prijs op stelt. Weet wel dat een van de vorige eigenaren uit de omgeving van Leiden kwam.
Groeten,
Geertpaul Weeda


ReageerCitaat
(@h-tellegen)
Lid
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 3
22/04/2015 10:57 pm  

Hallo Jos,

Heb je autoverleden.nl al geprobeerd? Ik heb via deze site bijna de hele historie van mijn Spitfire MKIV (1974) kunnen achterhalen. Dat wil zeggen de data waarop een overschrijving van het kenteken heeft plaatsgevonden. Uiteraard wil je graag naam en toenaam maar het was voor mij een goed startpunt. Succes.

Harry


ReageerCitaat
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub