Menu Sluiten

Forum

Notifications

Automaat  

 
ger.geefshuysen
(@ger-geefshuysen)
Lid

Spitvrienden,

Een kennis van mij zou dolgraag een Spitje willen hebben.
Helaas mag/kan hij door een handicap, alleen maar in auto voorzien van een automatische versnellingsbak rijden.
Heeft iemand toevallig een spitje met een automatische versnellingsbak gezien of er iets over gehoord?
Of een vraag aan de techneuten, zou het mogelijk zijn om een automatische versnellingsbak van één of andere auto in een spitje te bouwen?

Indien het mogelijk zou zijn, denk ik dat iemand erg blij zou worden.

In afwachting van en met vriendelijke groet,

GeGe

Citaat
Geplaatst : 08-12-2007 8:23 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Pas getrouwd, wist ik mijn lief ervan te overtuigen dat ze toch ook een rijbewijs moest halen. Ze koos voor een automaat. Sindsdien ben ik die zeer gaan waarderen. Toen we een Spitfire kochten heb ik danook mijn best gedaan er een te vinden met een automaat, zodat zij er ook in zou kunnen rijden. Maar ze zijn er niet. Wel eens een MG B gezien.
Toch zie ik wel een mogelijkheid.
De Morris Marina was indertijd als automaat met een Borg Warner BW35 leverbaar; met een 1800 BMC motor, zoals in de MG B en Balanza, Princess en met de bekende 1275 A motor, onder andere uit de MINI.
Damen in Boxtel heeft buiten nog de Marina van zijn schoonmoeder staan.
Dat zou een goede donor kunnen zijn om een automaat in een Spitfire chassis te zetten.
Factor is, dat die BW bak op zich wel smal genoeg is om in de wespentaille van het chassis te passen, maar, de hydraulische bedieningsorganen liggen opgesloten in de bodem van de bak die een aanmerkelijk grotere breedte inneemt. Dat gedeelte zou dus onder de chassisbalken een plek moeten krijgen. Mogelijk win je ook ruimte door de motor wat meer nar voren in het chasis te leggen. Eventueel gebruik je een radiateur van een GT6 om vooruit ruimte te winnen. Zonodig gebruik je een electrische ventilator vóór de radiateur.
Elementair is dan, of je het carter van het blok zo kunt aanpassen dat nog steeds het stuurhuis eronderdoor past. Kun je de Marina als donor gebruiken, dan heb je daarmee een passende pedalenbox en de bediening voor de bak.
Zoals je ziet, er is al over nagedacht. Voor mezelf ben ik nog niet zover gekomen dat ik het experiment ben aangegaan, vooral, omdat ik geen ruimte heb om mijn Spitfire te stallen en tegelijk aan een tweede auto te werken. Maar, ik zou er graag mijn handen voor uit de mouwen willen steken. Als er nog iemand is die daar animo voor heeft, moeten we eens contact leggen. Met een paar handlangers erbij moet het mogelijk zijn om een Spitfire automaat in elkaar te zetten. Dus, Ger!?

fournier

ReageerCitaat
Geplaatst : 09-12-2007 12:40 pm
jaza
 jaza
(@jaza)
Lid

Wim,

Er zijn 5 bak conversies op basis van een sierra bak. wellicht dat de automaatversie ook met de adapters in een spit past.....peddelbakje zou natuurlijk helemaal het summem zijn, dan is er voor elk wat wils....

jasper

ReageerCitaat
Geplaatst : 09-12-2007 8:11 pm
Share: