Menu Sluiten

Forum

Ad Janssen overlede...
 
Notifications

Ad Janssen overleden  

 
Carl Verboom
(@carl)
Lid

Vorige week bereikte mij het droevige bericht dat op maandag 10 september Ad Janssen is overleden. Ad was in 1994 de initiator van de Ardennenrit, een evenement waarvan hij vijf edities heeft georganiseerd. Als rally- en rittenman had hij een enorme kennis van het gebied. Gewend als hij was aan lange dagen en grote afstanden logen die eerste edities er niet om. De eerste Ardennenrit, waaraan acht Spitjes deelnamen, had bijvoorbeeld een totale lengte van 750 kilometer, 400 op zaterdag en 350 op zondag. Zijn vermogen om bij panne of ander ongemak binnen no-time aanwezig te zijn was legendarisch, evenals zijn technisch kunnen. Vele deelnemers aan die vroege edities van de Ardennenrit zullen zich zijn teksten herinneren als “een eenvoudige doch voedzame patatmaaltijd” en “na 300 meter verplicht 5 minuten van het uitzicht genieten”. Ook het overmatig gebruik van verkleinwoorden zoals motorblokje, versnellingsbakje en achterasje, was karakteristiek voor zijn taalgebruik.

Behalve van de Ardennenritten kende ik Ad ook van de AMAC, waar hij deelnam aan wedstrijden en af en toe ook een wedstrijd uitzette.

Ad had al enige tijd ernstige hartproblemen. In april zou hij bij de door mij uitgezette Gelderse Vallei Rit een controlepost bemannen, maar hij moest toen helaas wegens zijn gezondheidsproblemen afzeggen. Drie weken geleden heeft hij nog contact opgenomen met iemand om eventueel samen aan de Nacht om de Lange Jan deel te nemen.

Ad overleed maandagavond 10 september op 67 jarige leeftijd achter het stuur van zijn auto aan een hartstilstand. Gelukkig reed hij op dat moment niet. Vanaf deze plaats wens ik Emma en de verdere familie alle sterkte toe.

Carl.

Ad bij de start van het zondagtraject van de Ardennenrit van 1997 te Esch-sur-Sûre.

Citaat
Geplaatst : 25-09-2007 3:12 pm
Share: