Menu Sluiten

Forum

Notifications

Bougies  

 
henkh
(@henkh)
Lid

Even een paar foto's van mijn bougies gemaakt. Volgens mij is de kleur niet helemaal zoals het wezen moet, ..of juist wel. Wie zegt er wat zinnigs over?

""

""


Henk

Citaat
Geplaatst : 30-09-2013 11:58 pm
spit1600
(@spit1600)
Lid

Goede bougies, maar je mengsel is (veel) te arm.

Kleur hoort koffiebruin te zijn (afhankelijk van hoe sterk je het drinkt...).

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-10-2013 11:07 am
henkh
(@henkh)
Lid

Is dit een kwestie van de moeren onder de carburateurs telkens een vlakje terugdraaien tot ze de juiste kleur hebben, of ligt het aan de sproeiernaalden ?


Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-10-2013 11:30 am
fournier
(@fournier)
Lid

Zoals Marco aangeeft, de bougies zijn 'wit', dus het mengsel mag wel wat rijker.
Het is onwaarschijnlijk dat de naalden niet goed zijn, dus, begin ermee de sproeiers elk naar beneden te draaien. Om te beginnen een 'halve slag' = drie vlakjes. En dan na een rit waarop de motor op bedrijfstemperatuur gekomen is maar weer eens kijken. Het 'zuiverste' beeld krijg je, wanneer je op de snelweg bij het naderen van een parkeerplaats de koppeling indrukt en 'vrij' schakelt en tegelijk het contact afzet. Neem een stukje tuinslang mee om de bougies -als ze eenmaal 'los' gedraaid zijn er verder uit te draaien, zonder je fikken te branden. Wanneer je na een stuk snelweg eerst nog het halve dorp doorpruttelt om thuis te komen en dán naar de bougies te kijken, heb je het beeld van die laatste honderden meters met een slakkengangetje.

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-10-2013 1:43 pm
henkh
(@henkh)
Lid

Bedankt, eens kijken of ik ze wat beter op kleur kan krijgen.


Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-10-2013 11:21 pm
Share: