Menu Sluiten

Forum

wat af te stellen n...
 
Notifications

wat af te stellen na vervanging koppakking?  

 
twentsspitje
(@twentsspitje)
Lid

Nou ja de "kop" van de vraag zegt genoeg, ik heb niet het idee dat er schokkend veel veranderd is aan het vermogen. We hebben de kleppen opnieuw gesteld. moeten we ook carburatie opnieuw afstellen en hoe zit het met de onsteking? Is dit allemaal anders na vervanging koppakking?

groet'n uut twente

Citaat
Geplaatst : 18-05-2008 1:51 am
elmen
(@elmen)
Lid

Normaal gesproken veranderd de afstelling van de carburateurs en de ontsteking niet als je de kop eraf haalt maar het is wel aan te bevelen om alle afstellingen wel even te controleren. De klepspeling moet altijd opnieuw afgesteld worden want dat is allemaal los geweest. Wat was er aan de hand met de koppakking? Waren er duidelijk zichtbare sporen van lekkage te zien? Zoals onderstaande foto's van mijn koppakking 2 jaar geleden.


Hier was er duidelijk verschil merkbaar na de reparatie hoor want ervoor reed ie echt nog maar op 2 cilinders. Bij 1500's is dit een veel voorkomend euvel want, zoals je kunt zien, is het randje tussen de cilinders akelig smal!

Grtz. Leo

ReageerCitaat
Geplaatst : 18-05-2008 1:38 pm
twentsspitje
(@twentsspitje)
Lid

pakking kwam er zo goed als nieuw tussenweg, echter hij loopt nu wel wat beter. We hebben namelijk ook kleppen schoongemaakt en klepzittingen en cilinders e.d. schoongemaakt.
vorig jaar zijn er nieuwe naalden in me SU's gekomen ...ik heb het idee dat ze nu wel weer synchroon gesteld moeten worden.

groeten frank

ReageerCitaat
Geplaatst : 20-05-2008 3:11 pm
elmen
(@elmen)
Lid

Ik denk dat we mogen stellen dat de conclusie van de garage dat de koppakking niet zo goed meer was niet helemaal juist was (of helemaal niet) Het afstellen van de carburateurs kan sowieso geen kwaad en hoort eigenlijk wel bij de jaarlijkse routine: kleppen stellen, ontsteking stellen en carburateurs synchroniseren en afstellen.

Grtz. Leo

ReageerCitaat
Geplaatst : 21-05-2008 1:37 am
Share: