Menu Sluiten

Forum

Sensor Olietemperat...
 
Notifications

Sensor Olietemperatuurmeter  

 

Hallo,

Ik zou graag een Smiths olietemperatuurmeter in mijn Spit 1500 '79 willen inbouwen.
De eerste vraag is of iemand kan aangeven wat de beste plaats is voor de sensor? Indien mogelijk zou ik deze willen
aansluiten op de plaatst waar de oliedrukasensor normaal gesproken zit.
In mijn situatie zit hier reeds een oliedrukleiding die naar de achterzijde van de kop gaat. Ik wil deze ook uitbreiden met een aansluiting
voor een oliedrukmeter. Kan dit op een of andere manier worden gecombineerd?
De andere vraag is of ik de temperatuurmeter ook moet voorzien van een "voltage stabiliser". Kan ik dan gebruik maken van de standaard stabiliser achterop de snelheidsmeter?

Dank voor de input.

Michel

Citaat
Geplaatst : 29-05-2011 6:31 pm
Ronald de Groot
(@jodokus)
Lid

Michel,

Afgelopen winter ben ik ook gaan zoeken naar de opties voor een olie temp. meter. Voor een goede meting moet er een behoorlijk flow zijn. Volgens mij ga je dat niet redden via de Rocker Feed leiding. Te weinig oliedoorstroming ten opzichte van de afmeting van de sensor. Hier kan je wel met een speciaal T-stuk de oliedruk meter op aansluiten. Heb ik ook en werkt prima.

Naar mijn mening is de beste plek voor een ( electrische ) olietempmeter ( van Smith ) in de carterpan. Ik heb op internet een alternatieve olieaftapplug gevonden waar de olietempsensor in geschroefd kan worden. Dan meet de dus de olietemp onderin de carterpan. De aftapplug zit aan de zijkant van het carter dus je hoeft niet direct bang te zijn dat je bij de eerste de beste hoge drempel de sensor er onder vandaan rijdt en een plas olie achterlaat.

""

Als je een oliekoeler hebt gemonteerd zou je ook daar een sensor tussen kunnen zetten. Voor de koeler dus. Alleen in het geval dat je ook een thermostaat ertussen hebt zitten dan meet je dan pas de temp. als de thermostaat open gaat en volgens mij wil je continu meten.

Kortom > Volgens mij moet je het zoeken bij de alternatieve olieaftapplug. Voor zover ik heb kunnen vinden hoeft die niet via de stabaliser te lopen.

Ik heb ook nog een sensor gevonden die aan een alternatieve oiliepeilstok zit maar dat vond ik maar niks.

PS

Ik heb het nog niet gemonteerd dus kan geen ervaringen delen.

Ronald

ReageerCitaat
Geplaatst : 30-05-2011 10:01 pm
Share: