Menu Sluiten

Forum

Carterpan raakt uit...
 
Notifications

Carterpan raakt uitlaatspruitstuk  

 
C.R. van den Berg
(@clarence-rijk-vandenberggmail-com)
Lid

Hallo,

Ik heb een 1500 met onder andere wat olielekkage rond de cartenpanbouten. Ik kan de bouten proberen aan te draaien maar het leek me verstandiger om ook de pakking vervangen. Helaas zit het rvs-spruistuk van de uitlaat zit strak tegen de carterpan gemonteerd. Net in de hoek waardoor de pan niet kan zakken. Is het mogelijk om de pan geheel zijwaards weg te schuiven en zo de pakking te vervangen of moet het spruitstuk los? Moeten de carb's dan ook los? Heeft iemand hier ervaring mee? Ik begin net dus heel veel kennis op dit heb heb ik nog niet.

Als ik de carterbouten aandraai, moet ik daar daar een bepaalde volgorde in?

Vriendelijke groet an alvast dank voor tips,

Clarence

Citaat
Geplaatst : 18-01-2015 5:06 pm
Reinder Douwes
(@jetje)
Lid

Hallo Clarence.

Je kunt het beste eerst proberen om de bouten iets aan te draaien, voorzichtig met de voorste bouten want die zitten in een aluminium blokje waarvan je de draad zo kapot draaid . De carterpan kan er niet zijwaarts uit want de oliepomp steekt onder het blok uit en het chassis zit in de weg, en als het uitlaatspruitstuk er af moet komt het inlaatspruitstuk ook mee. Je moet dan ook de pakking vervangen en als je dat doet moet je zorgen dat de vlakken goed schoon en vlak zijn. Ook kan het zijn dat de carterpan niet ver genoeg wil zakken omdat de voorste dwarsbalk van het chassis in de weg zit, dan moet het blok iets worden opgekrikt wat wel wat ervaring vereist. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groeten Reinder Douwes (TAC)

ReageerCitaat
Geplaatst : 18-01-2015 11:02 pm
C.R. van den Berg
(@clarence-rijk-vandenberggmail-com)
Lid

Heel veel dank, dan ga ik eerst maar eens beginnen met de bouten voorzichtig een klein slagje aan te draaien. Want de andere optie zie ik nog even niet zitten.

Vriendelijke groet,

Clarence

ReageerCitaat
Geplaatst : 19-01-2015 7:40 pm
Share: