Menu Sluiten

Forum

Bollenvelden in Blo...
 
Notifications

Bollenvelden in Bloei - 30 april 2017  

 
Jan Deen
(@jvnjohn)
Lid

Tulpenrit  30 april 2017

Op zondag 3O april staat de 3de Tulpenrit op het programma. De eerste rit van het seizoen gaat van start in de Kop van Noord Holland. Er is een rit uitgezet vanuit Nieuwe Niedorp. We rijden ditmaal eerst richting Schagen; daarna langs uitge- strekte bloembollenvelden naar Petten en Schoorl. Via Bergen rijden we terug naar Nieuwe Niedorp en we passeren uiteraard nog vele bloeiende bollenvelden.

PROGRAMMA - vanaf 09.00 uur Ontvangst in het Trefpunt Onder de Kastanje - Paadje 22 - 1733 NE Nieuwe Niedorp. Bij het tankstation aan de orverkant is ruim voldoende parkeergelegenheid. Tussen 10.00 en 10.30 uur is de start van de ruim 100 km lange Tulpen rit en we verwachten rond 16.00 uur weer terug te zijn in Nieuwe Niedorp

ROUTE - We rijden eerst een stuk door het oude westfriese landschap naar Schagen. Daae stoppen we bij het Automuseum Schagen, met een leuke verzameling oldtimers, waaronder bv de hollandse DAFjes en een speciale ruimte met NSU. entree is gratis ener wordt U koffie of thee aangeboden. Heeft U een bijdrage over om dit museum, geheel gerund door vrijwilligers, in stand te houden; er staat een melkbus bij de ingang. We vervolgen onze route en komen nu in de Zijper polder, een groot gebied met bloembollenvelden. Onze volgende stop is Petten. Hier kunt U zien hoe aan dezeezijde van de Hondsbossche Zeewering een heel stuk nieuw strand tegen de bestaande dijk is opgespoten. We wandelen naar de uitkijkduin en vanaf hier heeft U een prachtig zicht over de zee en de bollenvelden. U kunt hier evenuteel de luch gebruiken. Voor de picknickers onder ons komt er vast een mooi plekje straks richting Schoorl. Wij rijden via heel smalle weggetjes naar Schoorl en daarna Bergen (het kunstenaarsdopr met de ruine in het centrum). Daarna gaan we zia Warmenhuizen terug naar Nieuwe Niedorp. Ook hier zien we nog steeds op verschillende plaatsen de mooie bollenvelden.

KOSTEN  -  De kosten van deze rit bedragen voor TSC leden euro  5,00 per persoon. Niet-leden betalen euro 9,50 per persoon. De ontvangst is met gratis 2x koffie of thee en natuurlijk wat lekkers erbij. Na terugkomst nogmaals 1x een gratis consumptie. Deelname geschiedt geheel op eigen risico. Voor deelnemers die zich voor 15 april opgeven en het inschrijfgeld overmaken, is er een herinneringsschildje beschikbaar. Na deze datum zijn er schildjes beschikbaar zolang de voorraad strekt!

Wij zien jullie aanmelding tegemoet en hopen velen van jullie te mogen begroeten op 30 april in Nieuwe Niedorp

Thea Biemans en Jan Deen  --  deen.bros@planet.nl

HET INSCHRIJFFORMULIER TREFT U HIERONDER EN IN DE AGENDA - MEETINGS - AAN !

 

 

 

Citaat
Geplaatst : 12-01-2017 11:04 am
Share: