Menu Sluiten

Forum

Hallo clubleden
 
Notifications

Hallo clubleden  

 
E.Brouwer
(@e-brouwer)
Lid

Hallo,
Via deze weg wil ik me voorstellen. Mijn naam is Ernst, en ik ben woonachtig in Genk (Belgie). Ik ben sinds een jaar de trotse bezitter van een Spitfire4 (Mk1) uit 1965. Na jaren met Franse en Duitse klassiekers te hebben gespeeld werd het tijd voor een "echte" Engelse wagen. Na mijn ervaringen/frustraties met een Citroen DS die elk jaar weer roest problemen had enmoeilijk toegankelijke techniek, wilde ik een auto die sleutel viendelijk is en waar ik van alles zelf aan kan doen (zonder plaatwerk, waar ik toch al niet zo handig in ben). Makkelijk onderdelen verkrijgen was ook een randvoorwaarde. Een Spitfire paste dus mooi in dit plaatje zonder dat je er een kapitaal aan hoeftuit te geven. Dus vorig jaar mijn DS verkocht, mijn vrouw blij dat we van 7 naar 6 wagens gingen, maar toen dus de Spitfire gekocht. Aanvankelijk was mijn vrouw teleurgesteld, maar na een tourtocht toch weer enthausiast.

De auto is in bijna perfecte staat ondanks dat hij al weer meer dan 10 jaar geleden is gerestaureerd, dus goed gedaan. Plaatwerk en lak zijn perfect, nog geen roest kunnen vinden en dat terwijl de auto zelfs aan de onderkant alleen in de lak staat. Heeft altijd binnen gestaan en nu bij mij ook in een verwarmde garage. Hij is volledig origineel (wel gerestaureerd) met als enige uitzonderingen de (ruil) motor en de "after market"spaakwielen. De wagen is in de kleur "signal red" waar waarschijnlijk de meeste Spifire4's in zijn gespoten (neem ik aan).

Op dit moment ben ik een aantal onderhoudszaken en verbeteringen aan het doorvoeren. Remmen achter stellen, toeter die spontaan afgaat gerepareerd (tijdelijk, want speling op de stuurkolom is te groot) etc... Naast gewoon onderhoud wil ik nog de komende dagen/weken de bushings van het stuurkolom vervangen en het hinderlijke startmotor probleem oplossen. Dus ik zal gauw e.e.a. aan vragen op het forum loslaten.
Ik wilde een foto toevoegen maar lukte helaas niet dus tot op een clubevent !
Ernst.

Citaat
Geplaatst : 26-01-2015 1:31 pm
Ronald de Groot
(@jodokus)
Lid

Ha Ernst,
Welkom bij de club.
Ik heb de afgelopen jaren veel van mijn problemen en probleempjes kunnen delen op het forum.
Altijd handig als meerdere clubleden met je meedenken en mogelijke oplossingen aandragen. Meestal ben je niet de eerste met het probleem, alleen heb je de oplossing nog niet gevonden. Dus schroom niet het forum te gebruiken.
Veel knutselplezier!
Ronald

ReageerCitaat
Geplaatst : 27-01-2015 8:21 pm
Share: