Menu Sluiten

Forum

Even voorstellen
 
Notifications

Even voorstellen  

 
Frank Schavemaker
(@f-schavemaker)
Lid

Voordat ik op andere delen van het forum een beroep op jullie wil doen, zal ik mij hier eerst even voorstellen.

ik ben Frank, 38 jaar oud, samenwonend met mijn vriendin en twee dochters. Na het behalen van mijn rijbewijs heb ik mijn eerste kilometers versleten in een Eend. Met de apk in zicht heb ik daar afscheid van genomen om mijn tweede auto te kopen, een Triumph Tr7. Deze was al van de weg gehaald voordat de apk bestond. Dat had natuurlijk een reden. Met het optimisme van een 19/20-jarige ben ik die gaan opknappen. Jezelf leren lassen en alles mooi afwerken. Tegenwoordig zou ik die werkzaamheden omschrijven als prutsen en plamuren, maar daar dacht ik toen anders over. Na een jaar werken had deze auto een apk. Aangezien de wegenbelasting en verzekering niet in het budget van een student paste, ging hij toen weg. Dit was dan ook mijn eerste, roestige, ervaring met Triumph. 

Om niet teveel letters bij scrabble te hoeven bijkopen ben ik toen overgestapt op Trabant. Ondertussen zijn we 18 jaar verder, maar mijn eerste heb ik nog steeds. Daarnaast nog verschillende andere trabanten gehad. Toen deze auto's geen geheimen meer hadden, ben ik een jaar of 8 geleden begonnen aan de restauratie van een Zwickau p70. Dit project heeft een jaar of 5 geduurd. (Zie klassiek en techniek nr 200)

Ondertussen begon het weer te kriebelen. Ik zocht iets met veel rijplezier en met opendak met een klassieke uitstraling. Na lang zoeken is de keuze gevallen op een Spitfire. Na een aantal bekeken te hebben, is de keuze gevallen op een exemplaar uit 1979 dat is geimporteerd uit The States. Geen prachtexemplaar, maar wel een harde auto. De afgelopen weken heb ik hiermee de eerste 600 km gereden. Helaas niet zonder problemen, maar dat viel ook wel te verwachten.  Om het lijstje met tegenslagen beknopt weer te geven:

- haperende startmotor. Vervolgens bestel je een nieuwe en wordt een verkeerde toegezonden. Dus toen maar de oude gemaakt.

- een differentieel dat steeds meer herrie maakt bij 80/90 km per uur. Tijd voor een nieuwe?

- een versnellingsbak die ook steeds meer geruis geeft. Verder doen de bak en overdrive het goed. Aangezien de bak ook minder aan het lekken is, hoop ik dat dit komt doordat er nu te weinig olie in zit (of ben ik nu te optimistisch?).

Of te wel, nog wat werk te doen!

Maar het goede nieuws is, die 600 km zijn me eeg goed bevallen!

 

Citaat
Geplaatst : 12-09-2016 9:26 pm
Share: