Menu Sluiten

Forum

Even voorstellen .
 
Notifications

Even voorstellen .  

 
Ben van der Linde
(@b-van-der-linde)
Lid

Hallo allemaal . Mijn naam is Ben van der Linde en ik ben master technician bij een Hyundai en Mazda dealer . Ik heb een vrouw en twee dochters , één van 9 en één van 14 .

Sinds een jaar ben ik in het bezit van een spitfire , deze had ik al een aantal jaar in het onderhoud en toen zijn vorige eigenaar besloot een Burton te kopen heb ik deze spit van hem overgenomen . Deze spit was vroeger geel met wat bekende roest bruine plekjes , maar is een aantal jaar geleden in metallic blauw overgespoten .

De vorige eigenaar is een goede vriend van mij en wij hebben in de tijd veel ritjes met de spit gemaakt . wij zijn in 2014 nog een paar dagen naar Engeland geweest en dat was het moment dat ik besloot ook een spit te willen kopen . Het was al van kinds aan een droom om eens een mooie spitfire te bezitten , maar het was er nog nooit van gekomen . Het probleem was ook dat ik last kreeg van mijn onderrug in een wat lage auto , dus dat is iets waarom ik er nooit één gekocht had . Er is namelijk weinig lol aan om met veel pijn auto te moeten rijden .

Maar in deze spit heb ik een paar Mazda MX-5 stoelen gemonteerd en die ook weer aangepast met een andere vulling en tijdens de rit naar Engeland zonder enige rugpijn stond mijn besluit vast , er moest er maar eens eentje komen.

Na flink wat speurwerk en verschillende spits bekeken te hebben kwam opeens de vorige eigenaar van deze spit met het bericht dat hij wat anders zou gaan kopen ...en toen was de keuze snel gemaakt . Hij is niet perfect , niet helemaal roestvrij en er was hier en daar nog best wat werk aan ...maar dat is natuurlijk geen enkel probleem als daar ook de prijs naar is . Na wat heen en weer bieden zijn wij er uitgekomen en was ik plotseling de trotse eigenaar van mijn eigen spitje .

Dit jaar ben ik er eerst lekker wat mee aan het rijden geweest en een langzaam lijst opgesteld met wat er allemaal aan moest gebeuren om hem weer een beetje leuker en naar mijn zin te maken .

In augustus ben ik samen met mijn oudste dochter nog even naar de Ardennen geweest , en dat is met een spitfire één groot feest .

In september heb ik een begin gemaakt met een aantal verbeterpunten , het hele interieur is compleet aangepakt . Vloerbedekking , dashboard opnieuw gelakt en wat bekledingsdelen vervangen zoals de dashtop , kastjes vervangen en nog wat kleine dingen . Ook maar direct het technische gedeelte flink aangepakt en nu is hij al aardig naar mijn zin .

De bumpers moeten nog vervangen worden , ze zijn niet echt lelijk ...maar net niet mooi genoeg meer naar mijn idee. Toen hij een week of wat geleden klaar was kwam mijn vrouw even kijken en zij was sprakeloos hoe mooi hij geworden was ....nu alleen nog de bumpers was haar opmerking ...... Dat betekent dus een goedkeuring van de baas in huis voor nog een investering in onze spit. Tja ...haar wil is wet toch ?

Tijdens de oldtimer rit door de Hoekse waard kwam ik Willem Verdam tegen die mij vertelde over de club , helaas was ik zo dom om niet even naar zijn telefoonnummer of email te vragen en ik had wat foto's van de rit die ik hem graag zou sturen , dus ben ik via Facebook Tom Willemse gaan zoeken die met Willem bezig was met het kerstdiner . Tom was aardig volhard in het lid maken van nieuwe leden , dus ik ben overstag gegaan hahahaha

Ik hoop deze zomer leuk wat ritjes met jullie te kunnen maken , het zal dan alleen op zondag zijn want op de meeste zaterdag moet ik op de zaak zijn .

Tot ziens !

Citaat
Geplaatst : 26-10-2015 12:25 am
Share: