Menu Sluiten

Forum

Notifications

Aangenaam!  

 
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Zoals gebruikelijk zal ik mij als nieuw lid van de club hier ook even kort presenteren. Mijn naam is Gijs, ik ben 32 jaar en woon vlakbij Utrecht, aan de rand van het Groene Hart. Sinds afgelopen zomer ben ik eigenaar van een Spitfire 1500 uit '78, kleur Brooklands Green met een beige Houdstooth interieur.

Ik kocht de auto zoals je dat vooral niet geacht wordt te doen: ik was een beetje aan het rondkijken naar iets heel anders, zag op zaterdagmiddag in een showroom een perfecte (en heel erg dure) Spitfire staan, dacht 'dat is leuk' en besteedde de rest van de zaterdag aan Marktplaats. Zondagmiddag kijken bij een volgens de advertentie leuke Spit in de buurt en na een korte proefrit meteen gekocht, maandagochtend opgehaald en toen ben ik me pas gaan verdiepen in wat ik nu eigenlijk gekocht had, en waar ik op had moeten letten enzo... Geen zorgen, ik heb veel ervaring met in- en verkoop van auto's, ben technisch aardig onderlegd (ook in mijn bezit: Renault 25 V6 Turbo Baccara en Citroën BX Rallye) en de prijs was dusdanig dat ik best een gokje durfde te wagen met deze Spitfire.

Momenteel wordt de Spit opnieuw gespoten, want perfectionistisch als ik ben irriteerde ik mij toch aan de plekjes op de motorkap, portieren en voorruitstijl. Ik overweeg ook de bumpers opnieuw te laten verchromen en heb inmiddels al een doos vol nieuwe en gereviseerde delen klaar staan voor de opbouw straks. Nog een weekje, dan is de spuiter klaar, kan ik weer gaan sleutelen en hoop ik begin april naar de TAC te komen. Heb me ook alvast opgegeven voor de rondrit in Schotland, lijkt me geweldig!

Dit is 'm, voor de gelegenheid zonder hoofdsteunen, de 36-VR-34:

""

Citaat
Geplaatst : 21-02-2013 10:35 am
fournier
(@fournier)
Lid

Hartelijk welkom Gijs. Ziet er mooi uit op het plaatje voor de poort in Haarzuilens. Doe je wel een beetje kalm aan met geld smijten. De reservering voor het reisje naar Schotland is een heel goed idee. Op die manier wordt je wel heel comfortabel opgenomen in de groep. En de techniscche dag is inderdaad een goede gelegenheid om de vragen die tegen die tijd bij je opgekomen zijn te stellen. Zo heb je kans dat de Spitfire binnenkort toch wel je favoriete wagentje wordt.

ReageerCitaat
Geplaatst : 21-02-2013 11:49 am
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Ach, een hobby mag geld kosten (liefst niet teveel natuurlijk) en ik doe een hoop zelf, dus dat scheelt alvast. Bovendien is een Spitfire nog enigzins waardevast, omdat de auto al algemeen als klassieker geaccepteerd is en ook dusdanig getaxeerd wordt. Bij mijn Renault 25 bijvoorbeeld, in een zeer specialie en technisch complexe uitvoering, is elke geinvesteerde euro wegegegooid geld. Je raakt zo'n ding aan de straatstenen niet kwijt...

ReageerCitaat
Geplaatst : 22-02-2013 2:56 pm
fmverweij
(@f-m-verweij)
Lid

Hallo Gijs,

Grappig om deze foto te zien, heb namelijk afgelopen donderdag eenzelfde foto gemaakt op precies dezelfde locatie met bijna dezelfde auto.
Ik bezit namelijk een spitfire 1500 uit 77, in exact dezelfde kleurstelling.
Ben woonachtig in Reeuwijk dus rij eens langs voor een gezamelijk ritje!

Succes,

Frank

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-02-2013 1:45 am
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Goed plan Frank, moeten we zeker doen! Vrijdag is mijn Spitfire gespoten en gisteren hebben we de auto weer naar de stallingsruimte gebracht, waar ik hem ook weer ga opbouwen de komende weken. De nieuwe laag Brooklands Green ziet er waanzinnig uit. Ik gok erop begin april weer te rijden, dus dat is dan een mooi moment voor een rit door het Groene Hart ""...

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-02-2013 11:44 am
fmverweij
(@f-m-verweij)
Lid

Leuk! Gaaf hoor dat je de hele auto uit elkaar hebt gehaald.
Ik heb mijn auto in Oktober aangeschaft van een oud en zeer zuinig baasje uit Brabant.
De auto is technisch zeer goed en kwam ook goed uit de taxatie.
Technisch onderlegd ben ik niet echt maar door schade en schande leer ik weer een hoop bij.

ik rij in Maart de eerste Rally, Nacht van het Oosten en overweeg om in September mee te gaan naar Schotland.

Hou me op de hoogte! Als je me je email adres geeft stuur ik even een foto van mijn auto.

Groet,

Frank

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-02-2013 12:36 pm
fmverweij
(@f-m-verweij)
Lid

""

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-02-2013 12:51 pm
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Mooie kar Frank! Lijkt wel op de mijne, al heb ik geen spaakwielen. Die mini-meet gaat er gauw komen, mijn auto is afgelopen vrijdag de spuitcabine weer uitgerold dus met een paar weken weer operationeel hoop ik.
Ben momenteel de laatste onderdelen aan het verzamelen en reviseren voor de opbouw, dus ik zal wel wat foto's maken tussendoor en jullie op de hoogte houden.

ReageerCitaat
Geplaatst : 27-02-2013 8:48 pm
Ron Breukelman
(@ron)
Lid

Gijs,

Welkom bij de club.

We ontmoeten elkaar zeker want wij gaan ook mee naar Schotland.

Veelplezier met je Spit.

ReageerCitaat
Geplaatst : 28-02-2013 5:35 pm
Share: