Menu Sluiten

Forum

Verlichting verwarm...
 
Notifications

Verlichting verwarmings en ventilatie unit  

 
Michel van Wijk
(@michel-vanwijktelfort-nl)
Lid

Ik ben begonnen met de renovatie van het dashboard. Er zaten wel erg veel gaten in die er niet hoorden en beschadigingen in het fineer.

Ik kwam er achter dat de unit voor ventilatie en verwarming ook verlicht kan worden. In het midden zit een groen "lensje" waar een lampje achter hoort. Bij mij zat er helemaal niets achter. Kan iemand me helpen wat voor een houder+lampje hier hoort en hoe dit is bevestigd? Een foto of schetsje en ik kan weer verder!

mvrgr Michel

Citaat
Geplaatst : 01-11-2011 11:32 am
Ronald de Groot
(@jodokus)
Lid

Michel,

Tijdens de renovatie van mijn dashboard twee jaar geleden kwam ik tot dezelfde conclusie. Ik heb toen achter de console nergens eenloshangend lampje en niets gevonden van een afgeknipt of losgeraakt draadje. Ben zelf tot de slotsom gekomen dat er nooit een lampje heeft gezeten. In het electrische schema of het werkplaatshandboek heb ik destijds ook niets kunnen vinden.

Overigens zou daar dan een lampje in gaan overeenkomstig de lampjes in de klokken en het wattage daarvan is zo laag dat het waarschijnlijk weinig effect zal hebben, en zeker niet het hele display kunnen verlichten.

Ronald

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-11-2011 2:17 pm
Karel Prinsen
(@karelp)
Lid

Hallo Michel,

Ik heb een 1500tc van 1978. Daar heb ik bij de restauratie een nieuwe kabelboom ingelegd, omdat er ooit een kortsluiting in was geweest die een deel van de bekabeling had aangetast.

In de nieuwe kabelboom was een aansluiting voor het verlichten van de letters van de kachel bediening voorzien, maar alleen een stekkertje. Dus geen lamphouder of iets dergelijks. Zijn dezelfde draden als voor de verlichting van de instrumenten.

Ik heb dus een haaks beugeltje gemaakt (vastgeschroefd op het hout van het trapezium vormig middenstuk en direkt onder de bedoelde letters) met daarin een zelfde lampfittinkje als van de instrumenten verlichting, met een lampje van +/- 2,5 watt. Dit is voldoende om de letters duidelijk zichtbaar te maken.

Als je dit losse draad niet kunt vinden, dan gewoon een nieuwe trekken vanaf je instrumenten verlichting.

Groet Karel

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-11-2011 11:29 pm
Share: