Menu Sluiten

Forum

oil temp meter wekt...
 
Notifications

oil temp meter wekt niet  

 
msgordon
(@m-s-gordon)
Lid

ik heb een oil temp meter in mijn spit 1500 , ik heb een sensor in het carter geplaatst, een draad van sensor naar de meter en een draad van meter naar volt stabilasater maar het werkt niet ? kan iemand mij zeggen what niet goed is.

mvg marc.

Citaat
Geplaatst : 18-03-2012 7:08 pm
pietjeprecies
(@pietjeprecies)
Lid

Dag Marc

Heb je de draad aan het zelfde contact gemaakt als de koelwater temp meter en brandstof meter?

En weet je zeker dat bij de sensor de boel goed geaard is.

Meet bij de draad van de olie sensor de spanning. Staat daar 12V dan heb je mogelijk geen goede aarde.

Maak met een losse draad even een verbinding tussen de min van de sensor en met de min van de accu.

En natuurlijk : is de meter wel goed?

Piet

ReageerCitaat
Geplaatst : 18-03-2012 8:54 pm
Ronald de Groot
(@jodokus)
Lid

Marc,

In aanvulling op voorgaande antwoord

Gebruik je dezelfde sensor als de watertemp. sensor? Zo ja, is het klokje daar op afgestemd ( Smith's ). In ieder geval de sensor en het klokje moeten bij elkaar passen. Controleer of je geen weerstand hebt tussen de sensorhuis en de carterpan of motorblok.
Ergens een slecht contact bij de kabelschoentjes?
Heb je minstens een minuut of 10 rondgereden? De meter begint bij mijn olietempmeter zo rond de 45 graden pas uit de hoek te komen.

Ronald

ReageerCitaat
Geplaatst : 18-03-2012 9:59 pm
msgordon
(@m-s-gordon)
Lid

ik heb van Ruud van rsi een sensor het zelfde als water temp , een de meter is een smiths , en de bedraading heb ik alleen van sensor van carter naar meter, en de tweede draad van meter naar stabilasater gezet.

mvg marc.

ReageerCitaat
Geplaatst : 22-03-2012 7:14 pm
Share: