Menu Sluiten

Forum

Vacuumslangetje ver...
 
Notifications

Vacuumslangetje verdeler - carburateur  

 
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Van mijn vacuumunit op de verdeler naar de linker carburateur (gezien vanaf luchtfilterzijde) loopt een klein, dun, zwart slangetje. Vandaag heb ik preventief wat benzineslangetjes vernieuwd en viel me op dat het verbindingsstukje, waarmee dit plastic slangetje is aangesloten op de carburateur, geheel verdroogd was en uit elkaar viel. Ik kan zo gauw niet vinden wat het is. Wat doet dit slangetje? Kan ik (tijdelijk) rijden zonder?

""

Citaat
Geplaatst : 01-06-2013 6:58 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Ja, maar het rijdt niet lekker. Dit is inderdaad een 'vacuum'-slangetje wat hier aangesloten zit. Het loopt naar het balgje wat opzij aan de ontstekingstoren zit. Wanneer je de smoorklep wijder openzet (gas geeft) om snelheid t emaken komt de motor op toeren en naarmate het toerental hoger wordt moet de ontsteing 'vroeger' plaatsvinden; omdat het elke keer evenveel miliseconden duurt voordat de onder breking in de onderbreker een vonk aan de bougie tot resultaat heeft. Naarmate de motor meer toeren maakt neemt de zuigersnelheid toe, dus moet er eerder 'onderbroken' worden. Daarom delen we het vacuum voor de smoorklep mee aan de ontsteking, zodat die vroeger komt. Zonder slangetje heb je alleen centrifugaalvervroeging. Dus, maandag wel even een nieuw knioetje te pakken zien te krijgen om het slangetje weer luchtdivht te kunnen verbinden.

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-06-2013 7:46 pm
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Ik vermoedde al zoiets. Heb het nu tijdelijk opgelost met een stukje luchtslang van een aquariumpompje, past precies op de carburatuer en met een verloopje op het zwarte slangetje. Luchtdicht, maar het ziet er een beetje lu**ig uit natuurlijk. Ik kan het bewuste zwarte knietje overigens niet vinden in de onderdelencatalogus.

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-06-2013 10:49 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Zoas je het nu opgelost hebt kan je rustig blijven rondrijden tot de DNTD die over een week of zes in Doorn is. Daar tref je de belangrijkste van al de ons bekende onderdelenleveranciers en er zijn er altijd een paar bij die je dit onderdeel zo kunnen aanreiken. Even later is de ISW, ook zo'n gelegenheid waarbij de belangrijkste leveranciers komen en dan de tweede zondag van november in Houten de 'onderdelendag'.

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-06-2013 7:12 pm
Share: