Menu Sluiten

Forum

overlopende vlotter
 
Notifications

overlopende vlotter  

 
Rob de Bie
(@rob-debieziggo-nl)
Lid

Wie heeft hier ook ervaring mee,

Nu de vorst voorbij lijkt, heb ik mijn mk3 weer eens laten warm draaien, maar ong. 2 minuten een wat hoger toerental, gaat mijn voorste vlotter overlopen door het kleine gaatje onder de benzine aansluiting. natuurlijk komt de benzine dan ook uit de carburateur.

Nu heb ik wat gelezen over een brandstof drukregelaar, maar dit probleem had ik eerder niet.

graag hoor ik uw ervaringen en oplossingen.

vriendelijke groet Rob.

Citaat
Geplaatst : 07-01-2011 12:15 pm
Jos Okhuijsen
(@josok)
Lid

De meest voorkomende oorzaak is vuil tussen de vlotterpen en de vlotterzitting. Een brandstofdrukregelaar (heerlijk woord) is echt niet nodig. al schijnen sommige mensen alles wat eventueel toegevoegd zo kunnen worden niet te kunnen missen. Het schijnt ook altijd de voorste carb te zijn, waarschijnlijk omdat door resonantie op het trillen van de motor de vlotter/vlotternaald danst bij een bepaald toerental. Eerst de vlotterpen en zitting vervangen, was beter maar niet goed genoeg. Toen grosse jets ering gezet, oa moss verkoopt die:

""

Vrijwel geen lekken meer, maar het was pas echt over na zorgvuldig afstellen van de ontsteking en de carburatuers. Motortje liep ook beter ""

ReageerCitaat
Geplaatst : 07-01-2011 12:58 pm
Rob de Bie
(@rob-debieziggo-nl)
Lid

Hallo Jos,

Bedankt voor je antwoord,ik zal er achteraan gaan. Hoe is het daar in finland, zal wel erg koud zijn, ik ben in ieder geval blij dat we even van de sneeuw verlost zijn. vanaf half november zaten we hier in de sneeuw.

groeten Rob de Bie

ReageerCitaat
Geplaatst : 07-01-2011 6:49 pm
Share: