Menu Sluiten

Forum

Notifications

choke probleem.  

 
pietvanz
(@pietvanz)
Lid

In mijn 1500 zit een su carb.als ik de choke kabel uittrek gaan de 2 choke's niet gelijktijdig open.
Weet iemand hoe dit afgesteld moet worden?

Citaat
Geplaatst : 06-08-2012 8:00 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Er zit dus een schroefje los. Wanneer je de motorkap open gezet hebt en je bent aan de kant van de carburateurs op het wiel gaan zitten, kan je met je linkerhand de buitenkabel van de chokekabel vastpakken en ietsje naar boven tillen. Je moet dan zien dat de ijzerdraad beugel die naar beneden loopt en aan de sproeier vastzit de sproeier naar beneden drukt.
Als dit goed gaat, is het dus de choke-bediening van de voorste carburateur die niet 'meewerkt'.
Dat meewerken kan alleen wanneer het ronde stangetje wat van de linkse naar de rechtse carburateur loopt wel meedraait. Er is bij de linker carb eeb schroefje waarmee dit stngetje vast zit en er is bij de rechter carb een schroefje waarmee dit stangetje daar vastzit. Een van de twee schroefjes zit niet goed vast; anders draaide de voorste carb zijn choke wel mee.
Als je uit gevonden hebt welk schroefje de boosdoener is, moet je die eerst iets losser draaien en de choke vand e achterste carb helemaal omhoog hebben staan. Eventueel even helpen met het omhoog komen. Dan de sproeier van de voorst ecarb ook helemaal omhoog doen en dan kan je het schroefje weer vast zetten. Als het nu goed is, moet de choke van de voorste carb gelijk-op met de choke van de achterst carb op en neer bewegen wanneer iemand voor jou aan de choke knop op het dashboard trekt en duwt.

ReageerCitaat
Geplaatst : 06-08-2012 9:15 pm
Share: