Menu Sluiten

Forum

Tapijtset Spitfire
 
Notifications

Tapijtset Spitfire  

 
henkh
(@henkh)
Lid

Wie heeft er ervaring met het leggen van nieuwe vloerbedekking in de Spit en dan bedoel ik met name de onderlinge kwaliteits- en de daarbij behorende prijsverschillen van de diverse soorten tapijt.

Citaat
Geplaatst : 02-10-2013 1:20 pm
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Afgelopen zomer heb ik een nieuwe tapijtset in mijn Spitfire gelegd. Het is gewoon de standaard zwarte tapijtset geworden, besteld in Engeland bij Danbury Car carpets (Terry Murphy) voor rond de 130 pond, inclusief verzenden en optionele underfelt kit. Scheelt bijna de helft ten opzichte van de standaard sets die in Nederland te koop zijn.

De pasvorm is prima, maar trek wel een dag uit voor het netjes leggen van de set. Hier en daar zul je wat moeten bijsnijden en gaten maken voor het doorvoeren van bouten en dergelijke. Als lijm heb ik 3M spuitbus tapijtlijm (volgens mij type 50505) van de Brezan gebruikt, na diverse andere producten te hebben geprobeerd die niet goed hechtten. De 3M lijm doet dat wel, zeker als je het metaal goed ontvet van tevoren. Beide delen inspuiten, even laten drogen, en dan in één keer goed positioneren en aandrukken. Ik had 1,5 bus nodig in totaal.

Het resultaat is prachtig, zeer de moeite waard, en voor mij absoluut geen reden om spitj te hebben dat ik geen voorgevormde (400 euro) set heb gekocht.

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-10-2013 5:03 pm
henkh
(@henkh)
Lid

Kijk, op zo'n antwoord hoopte ik al een beetje. Ik zie ook een beetje op tegen de kosten van zo'n luxe set. Maar omdat vaak alle waar naar z'n geld is durfde ik de beslissing niet te nemen. En dat gaten maken zal bij de duurdere sets ook wel moeten gebeuren. Maar de pasvorm is prima zei je? Ook rondom de tunnel?

Je hebt ook ondertapijt gebruikt, is dat aan te raden.? Wat heb je zoal moeten lijmen? Ook het ondertapijt, of alleen het ondertapijt? Je merkt wel ik heb geen idee. Ik kan overigens ook geen webadres vinden van deze firma.


Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-10-2013 6:13 pm
Gijs
 Gijs
(@g-bosman)
Lid

Het ondertapijtset zijn enkele stukken groen, wat dikker isolatiemateriaal, te plaatsen onder de stoelen, bij de voetenruimte en over de transmissietunnel. Het zou geluidsisolerend werken, maar ik heb het met name geplaatst om het tapijt wat zachter aan te laten voelen. Het is hier en daar even prutsen, passen en meten, maar het past, neem er vooral lekker de tijd voor! De zwarte tapijtset paste er gewoon goed overheen, mede dankzij de sterk hechtende lijm. Ik heb alles gelijmd, behalve de beide voetenruimtes: mocht je een keer met kletsnatte schoenen instappen, dan til je het zwarte tapijt op (randen heb ik wel vastgelijmd) en trek je het ondertapijt eruit om te laten drogen.

Ik heb deze set besteld via Ebay UK ( http://www.ebay.co.uk/itm/TRIUMPH-SPI... ). Nu nog 20 pond goedkoper dan afgelopen voorjaar.

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-10-2013 6:52 pm
henkh
(@henkh)
Lid

Gijs bedankt. Ik ben een hoop wijzer geworden. Binnenkort maar eens even kijken.


Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 03-10-2013 12:44 am
Share: