Menu Sluiten

Forum

Notifications

Stoelen  

 
Herald Hoevers
(@h-hoevers)
Lid

De boutjes om de stoelen vast te zetten doen niets meer... Hoe zou ik dat het mooist oplossen?

Citaat
Geplaatst : 01-09-2014 3:36 am
Ben Vriens
(@ben)
Lid

Uh Nieuwe boutjes.

Ben

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-09-2014 12:41 pm
Herald Hoevers
(@h-hoevers)
Lid

Nieuwe boutjes zou kunnen maar ze zien er goed uit. Het lijkt er meer op dat de draad van de moer stuk is en die zit volgens mij op de bodem gelast. Ik zou langere bouten kunnen gebruiken en dan nieuwe moeren er los bij onder... Maar ik weet niet of dat kan en mag, gordels b.v. mogen volgens mij ook niet zo door het blik maar moeten ook met een lasmoer...

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-09-2014 12:53 pm
Herman Naber
(@a-herman)
Lid

Hoi, Dat heb ik ook gehad maar er zat bij mij nog vlees genoeg op de moer om er iets groter schroefdraad in te tappen. Er zit bij mij nu wel metirsche draad in. Volgens mij moet de moer op het plaatwerk zijn gelast.

Herman

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-09-2014 9:28 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Een bekend euvel. In de loop der jaren is de draad uit de moer getrokken. Als je een doos draadsnijders hebt is de oplossing die herman aangeeft 'super'. Bij gebrek aan beter heb ik de oorspronkelijk bedoelde bouten erin gedraaid en dan van onderaf een extra moer op de uit de oorspronkelijke moer stekende draadeinde gedraaid. Op één plaats was de opgelaste moer verdwenen waarbij er een gat in de boden restte. Daar heb ik een 'carrosserie'-ring aan de binnen- en buitenkant van de bodem gelegd en daar de bout doorheen met een moer aan de buitenzijde. Bij de apk heb ik erop gewezen en we hebben de regels erop nagelezen. Blijkt geen bezwaar.

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-09-2014 11:01 pm
Herald Hoevers
(@h-hoevers)
Lid

Dat ga ik ook maar eens proberen. Stel dat het werkt dan scheelt het weer slijpen en lassen. Enig idee welke maat het is? Loopt het stoelframe niet tegen de bouten aan?

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-09-2014 11:06 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Ik heb gewoon de boutmaat gebruikt zoals die er in zat. Bij Ruud Sipkema had ik een kilo Engelse bouten en moeren gekocht. Boutje erin en onder de bodem een (extra) moertje erop. De kop van de bout is net dun genoeg, zodat de stoel slede er niet tegenaan komt bij het vooruit achteruit schuiven.

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-09-2014 2:12 pm
Ben van der Linde
(@b-van-der-linde)
Lid

Klopt , voor de apk moeten de stoelen deugdelijk bevestigd zijn .

Ik heb er zelf MX-5 stoelen inzitten en deze gemonteerd met grote en dikke ringen zodat ze goed dragen .

ReageerCitaat
Geplaatst : 26-10-2015 12:28 am
Share: