Menu Sluiten

Forum

Notifications

"Rare" lakcode CMD?  

 
wbroekman
(@w-broekman)
Lid

Hallo Spitfans,

Nav een rustig zondagje lezen (oa de Rimmer/Moss catalogi, gewoon omdat het leuk is) ben ik maar eens de nummers van mijn Spit gaan opzoeken om eens wat te achterhalen over de originaliteit van de '79er. Dat de donkerblauwe metallic lak niet origineel was, wist ik trouwens al 😉

De volgende nrs heb ik gevonden:

- Chassisnummer (niet controleerd op chassisbalk zelf maar wel op opgelaste plaatje): FH1322885

- Body nummer: 123213FH

- Motornummer: FM117631HE

- Carb type/nr HS4 FZX1122

- Interieurcode C11 (Black/white houndstooth - dat wist ik nog niet, nu skai zwart)

Lijkt allemaal goed te kloppen voor een 1500 uit '79, toch? Heb het tranmissie en diff-nummer nog niet opgezocht, en weet dus ook nog niet of het matching numbers is. Maar in elk geval geen rare motorconversie, vreemde carbs of zo.

Maarrrr... uit de lakkleur code word ik geen wijs. Het plaatje in de auto geeft aan "Paint color: CMD". CMD? In geen enkele catalogus of Internet lijst vind ik CMD als kleurcode voor een Spitfire 1500... helemaal nergens!

Wel vind ik op Internet dat CMD een kleurcode van Rover/MG is, die staat voor Signal Red. Maar... CMD codes werden op Rovers blijkbaar alleen t/m het jaar 1977 gebruikt (Spit is uit 79), en Signal Red staat in de Rimmerbros catalogus niet als voorkomende kleur voor de Spitfire 1500.

Hoe zit dit?? Overigens, gezien de matige overspuitactie van 1 van de vorige eigenaars is onder de bekleding goed te zijn dat de oorspronkelijke kleur van de Spit inderdaad oranje/rood is.

Overigens; nog een vraag (zal eens kijken voor het boek 'A guide to originality', lijkt me wel leuk), welke wielen/velgen waren nou origineel/optioneel op een 1979 Spit?

Dit allemaal ter overpeinzing op een half-zonnige zondagmiddag.

grt

Wouter Broekman

PS Sinds juni j.l. verhuisd naar Nieuw-Dordrecht, bij Emmen, Drenthe!! Betere omgeving voor een Spitfire dan de Randstad, en gestald in zijn prive garage aan huis!!

Citaat
Geplaatst : 07-10-2012 4:56 pm
wbroekman
(@w-broekman)
Lid

Pfff.... eerst beter kijken voor je een vraag stelt 😉 Door alle roestwerende middeltjes op het plaatje heb ik CMD gelezen terwijl er eigenlijk CML staat. Vermilion Red dus, hoewel deze in de catalogi met code CAE staat. Opgelost!

ReageerCitaat
Geplaatst : 07-10-2012 7:17 pm
Share: