Menu Sluiten

Forum

Notifications

portier motage  

 
Ben Vriens
(@ben)
Lid

Nadat de spit eindelijk gespoten is ben ik hem zoetjes aan in elkaar aan het zetten nu had ik bij een portier nieuwe buitenbeplating aangebracht zodat dit portier geheel ontmanteld is geweest. Bij het monteren ervan hield ik een klein omgezet plaatje over en ik heb geen idee waarvoor het dient. nu heb ik een tekening kunnen vinden waarop het volgens mij staat. nl positie 45 zie tekening.

Zijn er verder nog tips hoe ik het beste het zijraam aan het draaimechanisme kan maken .

Groeten Ben

Citaat
Geplaatst : 23-08-2011 12:02 am
ghertzberger
(@ghertzberger)
Lid

Dat hoekje is een stop. Dit stopt je raam als je hem naar beneden draait. Als je nu het raam naar beneden draait loopt het raam klem in de rails. Als het raam klem is gelopen kan hij (mogelijk) nog bewegen in de rails. De stop is om te zorgen dat je raam niet trilt of bonkt tijdens het rijden. Op het hoekje hoort ook een soort vilt te zitten, om te dempen.

Ik ben erg benieuwd naar de fotos van de deur.

Het zijraam kan je het beste afmeten in de deur, daarna onderste frame in de bankschroef en met veel vet (en nieuw rubber) in het frame persen. Daarna even ontvetten.

ReageerCitaat
Geplaatst : 23-08-2011 12:13 am
Ben Vriens
(@ben)
Lid

Het plaatje waar ik het over heb is niet de raamstop met het viltje want dat was het enige wat ik in de deur hed laten zitten.

Het is n.l. zo dat ik bij de demontage van de spit, een mk3 uit 68 alles in zakjes heb gedaan met opschrift ,zodat ik het later dus nu nog enigzins kan herkennen. Dus in het zakje wat bij de portieren hoorde zat het betreffende plaatje wat ik dus niet kan thuisbrengen.

Ik heb vanmiddag het raam in de geleider vast gemaakt mbv een bubber strip en siliconen kit. Ik werk volgens een werkplaatshandboek van nico Baas wat wel enige verlichting geeft maar noal eens vraagtekens. Zo kwam ik er moeizaam achter dat de geleiderollen die in het lineaal geleide geborgt zijn met een zegelring. Nu is dit het linkerportier en dan zitten deze ringen aan de buitenzijde daar waar het dus dicht is maw hoe moet ik die er terug op peuteren. Morgen gaan ik maar eens proberen.

Ben

ReageerCitaat
Geplaatst : 23-08-2011 11:39 pm
Ben Vriens
(@ben)
Lid

het vraagstuk rondom het gezette plaatje is opgelost het was een losgeraakt plaatje aan de binnenzijde van de deur en het omgezette stuk met gaatje dient om de vang van de deur te bevestigen. Ik denk dat het ooit gepuntlast zat nu dus met een boutje mooertje.

Zoals verwacht ging het moteren van de zegelringen aan de geleiders van het raammechnisme moeizaam e.e.a. met mbv een mondspiegeltje gecontroleerd en het zit oke.

Kan er weer verder opgebouwd worden.

Ben

ReageerCitaat
Geplaatst : 27-08-2011 11:49 pm
Share: