Menu Sluiten

Forum

montage voorruit
 
Notifications

montage voorruit  

 
Ben Vriens
(@ben)
Lid

Ik ben mijn mk3 aan het opbouwen en wil nu de voorruit monteren. Nu lees ik in de download dat het beste gaat met een gedemonteerd raamframe maar dit lijkt me niet handig daar het touwtje aan de binnenzijde van het frame komt en er aan getrokken moet kunnen worden. Weet iemand een goede wijze en of het vooraf monteren van de chromen pees aan te bevelen is of niet.

Ben

Citaat
Geplaatst : 22-09-2011 9:54 pm
fournier
(@fournier)
Lid

De gedachte hierachter was, dat je het frame dan plat op de werkbank kunt leggen (of een tafel, of zo). Je legt het glas erop en de zwaartekracht helpt je als je met het touwtje de lip van het rubber over het glas trekt. De pees moet je achteraf in het rubber doen. En lekker vet zeepsop gebruiken.

ReageerCitaat
Geplaatst : 23-09-2011 2:19 am
Ben Vriens
(@ben)
Lid

Beste Fournier bedankt voor de reactie.

De ruit zit erin. Het plaatsen gaat inderdaad op een tafel het beste, de ruit met rubber plaatsen in het frame ging ging vrij vlot, Het inbrengen van de chromen pees was een ander verhaal. Bij de eerste bocht aangekomen haalde ik er een fohn bij en het bleek ineens beter te gaan tot het laatste stukje want dat wilde maar niet lukken na heel veel drukken persen is het toch inorde gekomen, hoewel mijn duim wel zo'n 2 dagen gevoelig was.

Dus nu op naar een volgende uitdaging, de spit is nl alles behalve rijklaar.

Ben

ReageerCitaat
Geplaatst : 28-09-2011 11:38 pm
Share: