Menu Sluiten

Forum

Buiten spiegels
 
Notifications

Buiten spiegels  

 
Ben Vriens
(@ben)
Lid

ik ben een spit mk3 uit '68 aan het opbouwen en kom voor de vraag waar de spiegels normaal gesproken geplaatst waren. Ik heb op diverse site en in de spitfire zowat alle foto's bekeken en het viel mij op dat er vaak geen gemonteerd zijn. Maar dit is niet mijn bedoeling, ik heb twee bulbspiegels en deze hebben vrij korte montage boutjes zodat montage op de deur vlak voor de raamstijl volgens mij niet haalbaar is daar de beplating nl. dubbel is met enige tussenruimte toch gauw zo'n 5 mm dik is. ik heb deze plaats op diverse foto's gezien. Verder heb ik ook een foto gezien met de spiegels op de motorkap wat wel erg stoer is, maar ik ben bang de de spiegel dan veel zal trillen. Op de bovenstaande foto van het forum heeft de gt6 hem achter de raamstijl. Heeft er iemand ervaring met het plaatsen en trillen ze op de motorkap etc.

Groeten Ben

Citaat
Geplaatst : 16-10-2012 9:33 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Houd je er rekening mee dat in ons land er regels zijn betreffende 'uitstekende' delen. Deze regels hebben tot gevolg (gehad) dat spiegls op de spatborden inmiddels verboden zijn. Je spiegels zullen dus op de deurrand moeten.
Anders krijg je problemen bij de APK.

ReageerCitaat
Geplaatst : 17-10-2012 1:05 am
Peter Akkermans
(@dutchtriumph)
Lid

Na een bepaald (bij mij onbekend) bouwjaar, moet de spiegel vanaf de zitplaats verstelbaar zijn. Voor spiegels op de spatborden moet je wel erg lange armen hebben

http://www.apkkeuringseisen.nl/

"De linkerbuitenspiegel moet verstelbaar zijn. Indien binnen geen functie hiervoor aanwezig is, is een te openen bestuurdersraam een vereiste en moet spiegelverstelling werken."

ReageerCitaat
Geplaatst : 20-10-2012 11:16 pm
Ben Vriens
(@ben)
Lid

Bedankt voor jullie inbreng. Het plaatsen op de motorkap gaat dus niet.

Blijft over, of ik de spiegels voor of achter de ruit stijl zal plaatsen.

Groeten Ben

ReageerCitaat
Geplaatst : 28-10-2012 9:13 pm
Share: