Menu Sluiten

Forum

Zij ruitjes van de ...
 
Notifications

Zij ruitjes van de cabriokap  

 
o.f.a.reisinger
(@o-f-a-reisinger)
Lid

de zijruitjes van mijn kap waren kapot en ik denk dat het vaak voorkomt omdat de scharnieren er tegenaan komen.Als er iemand is die een remedie weet tegen dit euvel hoor ik dat graag.
Ik heb ze weten te vervangen door er nieuwe in te naaien met de hand.Doorzichtig plastic gehaald bij een zijlmaker.Oude er uitgesnedenen en nieuwe wat groter gemaakt.met een heet pennetje gaatjes gemaakt in de rand van de kap waar het ruitje zat.
met een flinke naald en ijzergaren het nieuwe ruitje ingenaaid.een rotklus maar een nieuwe kap uitgespaard en het resultaat is goed.

Citaat
Geplaatst : 05-06-2010 1:02 am
Peter Akkermans
(@dutchtriumph)
Lid

Er is maar een goede manier om de kap op te vouwen, waarbij de zijruitjes ook niet tussen de scharnieren komen. Lees het handboek! De handleiding die Triumph destijds bij de auto heeft mee geleverd.

Na al die jaren en zoveel eigenaren zal het boekje misschien niet meer in de auto liggen, maar via de bekende handelaren is er nog makkelijk en aan te komen.

Maak alle drukkers los, ook aan de binnenzijde waar de kap aan frame vast zit. Leg de kap bij het openen op de kofferklep. Leg dan de kap over het frame heen in de auto en vouw dan de zijruitjes naar binnen. De ruitjes zelf blijven op deze manier mooi vlak. Daarna de afdek hoes monteren.

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-06-2010 11:30 am
ger.geefshuysen
(@ger-geefshuysen)
Lid

Kijk voor het voorbeeld van het vouwen van het kapje op de site van Jasper van Zanten. Dit kun je vinden in het menu 1500 techniek.
Ger Geefshuysen

ReageerCitaat
Geplaatst : 07-06-2010 3:06 pm
Ron Kulik
(@kulik)
Lid

Kap zit er al minstens 15 jaar op. Ik haal nooit de drukkers los maar ga wel enigszins bedaard te werk bij het openklappen. De conditie van de zijruiten is in al die tijd nauwelijks achteruit gegaan. Ligt, denk ik, ook aan de kwaliteit van de softtop.

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-08-2010 5:09 pm
Share: