Menu Sluiten

Forum

Werking handmatige ...
 
Notifications

Werking handmatige ruitensproeier??  

 
michielvl
(@michielvl)
Lid

Mijn spit moet voor de apk maar de ruitensproeier doet het niet. Een electrisch pompje wil ik voorlopig niet aan.
Ik heb het handmatige systeem, de knop draaien bedient de ruitenwisser, de knop induwen bedient handmatig het pompje.

Ik heb inmiddels het klepje onderin het reservoir vervangen maar het ding doet het nog niet. Het balgje in het pompje is niet lek, maar er zit in het pompje geen klepje. Als ik de knop indruk, blaast het pompje door beide buisjes, als ik de knop loslaat zuigt ie door beide buisjes.

Volgens mij moet er voor een werkend pompsysteem 2 klepjes bestaan. Eentje zit onderin het reservoir. Waar hoort het 2e klepje te zitten?

Citaat
Geplaatst : 30-08-2008 8:00 pm
Peter Akkermans
(@dutchtriumph)
Lid

Het tweede klepje zit voor het T-stuk in de slang geschoven.

ReageerCitaat
Geplaatst : 30-08-2008 11:47 pm
michielvl
(@michielvl)
Lid

Bij mij zit er niets in de slang geschoven maar bleek het klepje (een kogeltje) ín het T-stuk te zitten! Waarschijnlijk zat er wat vuil in, want nou doet ie het weer.
Dank voor de hulp!

ReageerCitaat
Geplaatst : 31-08-2008 12:35 pm
snarop
(@snarop)
Lid

Hallo, ik zit echt te tobben met het demonteren van het dash board. Heb net een bericht geplaatst voor advies mbt demonteren toerenteller. Kan iemand mij vertellen hoe ik de ruitensproeierpompschakelaar uit het dashboard verwijder? en de luchtklepbedieningsknop (choke)? Er staat niet beschreven in het handboek hierover. Vast bedankt !!

Groeten, René (Spitfire 1500 1976)

ReageerCitaat
Geplaatst : 25-02-2009 9:58 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Al die dingen die in het dashboardplaatje zitten haal je met alles water achter het plaatje aanhangt naar je toe. Betekent, bijvoorbeeld dat je de choke kabel moet losmaken bij de carburateur, zodat de hele kabel meegeeft als je het dashboardplaatje naar je toehaalt. De km tellerkabl kan je losmaken achterop de teller en ook de toerentellerkabel achter op de teller (wanneer dat nog een mechanische teller is). Wanneer je de choke kabel uit het dashboardplaatje wilt halen, dan moet je de buitenste ring die aan de achterkat tegen het plaatje rust eraf draaien. Dan kan je het huis van de chokekabel met binnen en buitekabel en al uit het dashboard trekken.
Wees zo verstandig om eerst een touwtje aan het eind vand ekabel (bij de carbs) te binden, om later de kabel weer door het schutbord naar de carb toe te kunnen trekken.

fournier

ReageerCitaat
Geplaatst : 26-02-2009 12:25 pm
snarop
(@snarop)
Lid

nou ja....bedankt ! zoals je uit de vraag begrijpt is het allemaal nog nieuw voor me. Maar met deze hulp gaat het mij wel lukken.
Bedankt.

Groeten, René (Spitfire 1500 1976)

ReageerCitaat
Geplaatst : 26-02-2009 12:32 pm
Share: