Menu Sluiten

Forum

vordering restaurat...
 
Notifications

vordering restauratie spitfire mk2  

 
lonnekerri
(@lonnekerri)
Lid

de restauratie vorderd gestaag. het chassis is inmiddels klaar, nog een klein beetje laswerk en dan kunnen we de auto afbouwen.

Hierbij een paar foto's van de auto.

""

""

""

Citaat
Geplaatst : 04-01-2011 8:37 pm
kees-b
(@kees-b)
Lid

Alles lijkt wel nieuw! Altijd leuk zulke foto's

Groeten
Kees

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-01-2011 1:09 pm
Jos Okhuijsen
(@josok)
Lid

Echt supermooi. Het is een genoegen om te bekijken. Mogen we meer foto's verwachter?

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-01-2011 2:20 pm
lonnekerri
(@lonnekerri)
Lid

hee,

dankje voor de reacties. We hebben alle losse onderdelen laten zandstralen en laten poedercoaten. Alle rubberbussen vervangen. Verder zijn nagenoeg alle onderdelen origineel. rem en benzine leidingen wel allemaal vervangen. Het motorblok los gehaald en alle pakkingen vervangen, de kop laten vlakken en de kleppen uit laten boren en polijsten. De radiateur was verkeerd (te klein) dus deze maar nieuw gekocht. ik zal binnnenkort nog eens een paar foto's erbij zetten. Het is leuk om de auto zo 1 te zien worden. We hebben hem namelijk in onderdelen gekocht van een bekende. Dus hopelijk is de auto straks na 20 jaar weer in elkaar.

mvg. Richard

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-01-2011 11:04 pm
lonnekerri
(@lonnekerri)
Lid

hieronder een overzicht van een groot deel van de gecoate onderdelen, zoals je ziet zijn dit zo goed als alle losse onderdelen.

""

Het motorblok heeft 19 jaar stil gestaan, gelukkig zat er goed veel olie in. Daardoor is de binnenkant van het blok nagenoeg goed gebeleven, mja 19 jaar in een schuurtje laat aan de buitenkant zeker zijn sporen na.

""

Ma na veel sleutelen, schoonmaken, roestvrij maken en opnieuw spuiten met hitte bestendige lak mag het eind resultaat er best zijn.

""

momenteel is de body bij de lasser dus hopelijk kunnen we daar snel mee verder. We zijn nu bezig met andere kleinere klussen, zoals stuur in elkaar zetten, Alle rubbers voor de complete koest zijn in bestelling en tal van andere kleinere onderdelen. Dat is het voordeel als je even tijd hebt wanneer je niet kunt sleutelen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 10-01-2011 9:26 pm
lonnekerri
(@lonnekerri)
Lid

Beste Spitters

Inmiddels na een lange stop weer druk aan de gang geweest. Al plaatwerk is klaar en de auto staat bij de spuiter. Uiteindelijk hebben we toch meer plaatwerk vervangen voor nieuw. Dit zal jullie wellicht bekend voor komen. Er zitten nieuwe dorpels onder, zowel aan de binnen en buitenkant, We hebben 1 bodemplaat vervangen, een heel nieuw stuk in de kofferbak gemaakt enz. tot slot hebben we alles afgekit en de hele onderkant in de bodyplast gezet. Ik heb een paar foto's bij gevoegd. Zodra de auto terug is van de spuiter volgen er meer foto's. En iig tot het spitfire weekend.

""

""

""

ReageerCitaat
Geplaatst : 18-08-2011 7:19 pm
lonnekerri
(@lonnekerri)
Lid

De spuiter is inmiddels bijna klaar. waarschijnlijk kunnen we de auto deze week ophalen. Gisteren ben ik even gaan kijken en tot mijn grote verrassing zat de eerste laklaag er al op. Voor mij echt een moment dat ik mijn glimlach even niet weg kon krijgen (dit zullen anderen die een auto restaureren zeker ook herkennen). Hierbij vast een voorproefje, als de spuiter klaar is volgen snel nieuwe foto's.

""

""

ReageerCitaat
Geplaatst : 11-09-2011 5:55 pm
lonnekerri
(@lonnekerri)
Lid

Gisteren de auto opgehaald van de spuiter. Dik tevreden over het resultaat. Nu kan het afbouwen beginnen. Heeft iemand nog tips of een bepaalde volgorde makkelijk is zodat je geen last hebt van bepaalde dingen.

mvg. Richard

""

""

ReageerCitaat
Geplaatst : 15-09-2011 9:31 pm
lonnekerri
(@lonnekerri)
Lid

zo... We zijn bijna klaar met de restauratie. De allerlaatste dingen zitten er bijna op. Volgende week zaterdag gaan we met de auto naar Geert Timmer, samen met hem gaan we de motor helemaal goed afstellen en word alles even na gekeken. Daarna naar de rdw en apk. Dus hopelijk kunnen we zonder al te veel problemen zeer binnenkort ons eerste ritje maken.

""

""

""

ReageerCitaat
Geplaatst : 13-05-2012 4:55 pm
koos
 koos
(@koos)
Lid

Wauw!

Gaaf hoor, erg fraai gedaan! Fijn om er weer een Mk2 rijdend bij te hebben in de club.

Vergeet hem niet te laten taxeren voordat je de weg opgaat. Zonde als je niet all-risk voor een fraai taxatiebedrag verzekerd bent!

Koos (mede MK2 bezitter)

ReageerCitaat
Geplaatst : 13-05-2012 10:48 pm
lonnekerri
(@lonnekerri)
Lid

hee,

Taxatie word morgen gedaan, dan even verzekering bellen en dan kan de auto op de ambulance. Dus dan moet dat iig. goed komen. ja weer een mk2 op de weg, onze mk2 heeft hier 20 jaar op moeten wachten.. dus dan word het ook wel een keer tijd.

ReageerCitaat
Geplaatst : 16-05-2012 9:24 pm
Share: