Menu Sluiten

Forum

verwarming
 
Notifications

verwarming  

 
twentsspitje
(@twentsspitje)
Lid

Mijn spit wor bloedheet van binnen ....ondanks dat ik de verwarming uitzet en in de "koele" stand zet...wie heeft tips waaraan dit kan liggen en hoe kan ik het verhelpen

Groeten uut twente

Citaat
Geplaatst : 23-06-2008 1:09 am
Ron Breukelman
(@ron)
Lid

Bij warm weer kan er erg veel wamte komen vanuit de motorruimte.
Als de afdekkap van de versnellingsbak niet meer goed geisoleerd is en er zijn lekken langs de randen van die kap kan je veel wamte binnen krijgen.
Bovendien is het schutbord niet geisoleerd zoals bij moderne auto's. Het blik achter je uitlaten kan dan ook heerlijk warm worden. Die warmte komt ook in je voetenbak terecht.
Controleer dus eerst of de aanlsuiting van je versnellingsbak afdekking goed dicht is.

ron

ReageerCitaat
Geplaatst : 23-06-2008 10:41 am
Jan van Schaik
(@pimento)
Lid

Heb je je motorruimteschotplaten aan weerszijde van de motor gemonteerd. Deze geleiden de warmte onder langs de motor/versnellingsbak. Als je die niet gemonteerd hebt wordt je schutbord erg heet.,

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-06-2008 1:03 am
Ron Breukelman
(@ron)
Lid

Met de schutplaten er in wordt je schutbord ook erg heet.

ron

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-06-2008 9:21 am
twentsspitje
(@twentsspitje)
Lid

platen zijn gemonteerd.......het lijkt mij echt alsof ie warmer wordt dan andere jaren ...ik rijd mijn spit nu een jaar of 4 .....en dit vind ik erg extreem......het is net alsof de verwarming geen verschil maakt tussen warm en koud.....of zal het toch echt de verbeelding zijn????

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-06-2008 6:29 pm
Ron Breukelman
(@ron)
Lid

Komt de warmte uit de verwarmingskanalen of komt het bij de voeten vandaan. In het laatste geval zit je gewoon in de motorwarmte. Lekker in de zon voor een verkerslicht met hele warme voeten. Cabriorijden is afzien...................toch?

ron

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-06-2008 7:24 pm
twentsspitje
(@twentsspitje)
Lid

Dat zal ik dadelijk effe controleren.....ik heb zelfs geen flauw benul waar me verwarmingskanalen zitten afgezien van die bij de vooruit....maar ik "moet" dadelijk over een uurtje toch met de spit weg dus dan kijk ik wel effe of er ook warme lucht bij de voorruit wegkomt.....goeie tip trouwens.......dat ik daaaar zelf niet opgekomen ben....dom dom dom....

Frank

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-06-2008 7:30 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Nou, je hebt mensen die 'ruggelings' over de vloer hun auto inglijden om zich ter hoogte van de pedalen een beeld te vormen van de openingen waardoorheen de warmte je tegemoetkomt wanneer je gewoon achter het stuur zit.
Het kan helpen, wanneer je de moeite neemt om met de motorkap open met het blote handje de kachelkraan 'echt' dicht te zetten. Het indrukken van de betreffende knop op het dashboard is soms niet zo effectief als wel wenselijk zou zijn. De hevel waar de draad uit de bowdenkabel op vast zit, moet echt dóór het dode punt heen gaan.

fournier

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-06-2008 9:17 pm
o.f.a.reisinger
(@o-f-a-reisinger)
Lid

Hallo.ja er komt altijd best veel warmte vauit de motorruimte
het is belangrijk dat de rubberstrip voor de luchtinlaat goed zit en afsluit.ook kan het zijn dat de verwarmingsklep niet goed sluit die kan je uitelkaar halen om schoon te maken en goed afstellen zodat hij goed sluit
Toen ik dat had gedaan was het een stuk minder heet in de Spit
Ook moeten de rubbers rondom de pedalen etc. goed sluiten
otto

ReageerCitaat
Geplaatst : 29-06-2008 1:43 am
Share: